Košarka

Huventud ispao u osmini finala Evrokupa: Partizan će potencijalno finale igrati u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews

20/04/2022

-

07:34

Huventud ispao u osmini finala Evrokupa: Partizan će potencijalno finale igrati u Beogradu
Kevin Panter - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Velika senzacija u prvoj večeri plej-ofa Evrokupa, koja podgreva nadu navijača Partizana da bi crno-beli mogli da osvoje ovo takmičenje i plasiraju se u Evroligu naredne sezone!

Kreatori ovog velikog iznenađenja bili su košarkaši Ulma koji su savladali Huventud (93:80) i time otvorili mogućnost da srpski tim u eventualnom finalu bude domaćin u Beogradu.

Tako se na delu vidleo koliko je opasan format takmičenja u kojem se igra samo jedna utakmica i to bi igračima Partizana trebalo da bude opomena pred večerašnji duel protiv Burse (20.30).

Nakon eliminacije najboljeg tima grupne faze Evrokupa samo Gran Kanarija ima prednost domaćeg terena u duelima sa ekipom Željka Obradovića, a prema kosturu takmičenja ove dve ekipe mogu da se sastanu već u polufinalu i taj meč bi se igrao u Španiji.

Ipak, pre toga oba tima treba da odigraju po dve utakmice, a ukoliko crno-beli uspešno prebrode večerašnji duel protiv Burse, očekuje ih meč protiv Cedevite Olimpije koja je u sinoć bila bolja od Turk Telekom u Ljubljani (93:80).

Komentari (0)

Sport