Košarka

Trener Burse Alimpijević blistao: Ponosan sam, sa nama nikad nije gotovo

Komentari

Autor: Euronews

20/04/2022

-

23:38

Trener Burse Alimpijević blistao: Ponosan sam, sa nama nikad nije gotovo
Alimpijević - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Dušan Alimpijević mogao je da bude prezadovoljan posle pobede nad Partizanom. Njegova Bursa plasirala se u četvrtfinale Evrokupa.

Meč se rešavao posle produžetka, a Alimpijević je istakao da mu je ovo najveća pobeda u karijeri.

”Nije lako, stvarno nije lako naći kako reći nešto pametno. U pozitivnom smo šoku, ovo je više od istorije za naš klub i sada ne možemo razmišljati hladne glave. Sada nam je mnogo stvari u glavi. Partizan je već imao pobedu, bilo je skoro gotovo. Ali ja sam zaista ponosan da smo u poslednja dva meseca pokazali jak karakter i sa nama nikad nije gotovo. Nije prvi put ove sezone da nam se ovo dešava. Kao što sam rekao u pripremi, ovaj sistem stavlja više pritisak na timove koji su već u glavama prošli dalje. Ovo je tim sa tri ili četiri igrača sa mnogo iskustva, ali ne znam zašto svi pričaju da su svi u finalu. Uspeh je da ovako izgledaju, mladi su, ovde su zbog blistave budućnosti. Ponosan sam što sam mogao u mojoj zemlji da pokažem srpski karakter, kako skačemo i borimo se. Mladi su, ali ništa nije urađeno", rekao je Alempijević. 

Potom je mladi stručnjak nastavio analizu...

”Ja sam u dolasku rekao, ljudi su već predstavljali Partizan kao da se nešto podrazumeva, ali to je tim koji ima tri-četiri igrača sa poenterima, a ostali su mladi koji tek treba da se razvijaju. To je pre svega Željko Obradović, mladi i talentovani ispred kojih je budućnost. Ponosan sam kad radimo skauting.” 

Ističe Alimpijević da je njegov tim došao da uživa u Beogradu.

”Mi smo postavili dva cilja na početku lige. To je bilo pre nego što je liga, plej-of i da se dotaknemo dva mesta u Evrokupu i u domaćoj ligi da dođemo do plej-ofa. Ambicije su se promenile kada smo zaokrenuli tri igrača, ali iznenađujuće, klub je napravio finansijsku stabilnost, a mi smo nastavili da igramo sve bolje. Ne lutamo sa emocijama, ne idemo gore-dole. Došli smo da uživamo. Svako ima pravo da sanja. Realnost je bila nešto drugo. Ako smo mogli da dođemo i da se borimo sa Partizanom i pobedimo, zašto ne bismo imali pravo da se nadamo da možemo da uspemo.”

 

 

Kako ste spremali igrače za ovu atmosferu?

”Ništa novo ja nisam izmislio. Imamo u hali razglas, pa smo poskidali Partizanove pesme i atmosferu, poskidali smo sa interneta, pa smo to puštali igračima. Ali, nisam ja pionir toga, to su radili mnogo pametniji i iskusniji treneri. Ja sam jedino mogao da im približim mentalitet i da im kažem da će Partizanu biti teže pred 20.000 ljudi.  Eto, Fuenlabrada je… ha, ha, ha. Huventud je ispao.”

Da li vam je ovo najveća pobeda u karijeri?

”Jeste, bez presedana. Ako ćemo istini za volju, pamtim još neke velike pobede kao što su Real Madrid u Madridu.”

Koliko vam je u pripremi utakmice pomoglo to što ste prisustvovali treninzima Željka Obradovića?

”Nije mi pomoglo to što sam bio na treninzima Fenerbahčea za pripremu ove utakmice. To mi je pomoglo da budem bolji trener i ja sam mu večno zahvalan na tome. On jeste najveći i jeste veliki zato što se menja i prilagođava, nikad ne znate šta će uraditi, već je tri koraka ispred svih. Posle utakmica sa Željkom Obradovićem pokvari atmosfera jer vam pokaže mane, a to igrači baš ne vole.”

Da li vam je bilo lakše da spremite utakmicu jer ste radili u Zvezdi?

”Da, lakše mi je bilo sigurno da mogu da kažem ljudima šta će biti sa Lesorom. Čak me iznenadio sa četiri pogođena bacanja. Pomoglo mi je da spremim, ali svakako više mentalitet nas koji smo ovde. Plus, ja pratim ABA ligu od prvog kola.”

Komentari (0)

Sport