Košarka

Trijumf Monaka protiv Olimpijakosa: Obradović i Anđušić pokorili Pirej

Komentari

Autor: Euronews

22/04/2022

-

20:00

Trijumf Monaka protiv Olimpijakosa: Obradović i Anđušić pokorili Pirej
Danilo Anđušić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Monaka napravili su brejk u Atini, u drugom meču četvrfinala plej-ofa Evrolige savladali su Olimpijakos rezultatom 96:72 (10:16, 30:12, 29:23, 27:21) i izjednačili u seriji na 1:1.

U timu "Kneževa" koji sa klupe vodi Saša Obradović, sjajnu partiju pružio je Danilo Anđušić. Srpski reprezentativac bio je najkorisniji igrač na meču, postigao je 19 poena, trojke je šutirao 3/4, za dva poena pogodio je dva od tri pokušaja, a bio je nepogrešiv sa linije slobodnih bacanja (6/6). Zabeležio je i pet skokova.  

Domaćin je pre dva dana dobio prvi meč sa ubedljivih 17 poena razlike, delovalo je da će lako stići do drugog trijumfa, naročito posle dobrog početka i vođstva od 14:4. U drugoj deonici usledio je preokret, krenuo je šut izabranike Saše Obradovića, postigli su čak šest trojki u tom periodu, Danilo Anđušić je pogodio u finišu poluvremena iza linije 6,75 i povisio na 40:28.

U drugom delu briljirao je  Majk Džejms, održavao je prednost "Kneževa" sa 4 pogođene trojke, obeležio je treću četvrtinu, bio je najefikasniji sa 14 poena.

Košarkaši Monaka nisu dozvolili da njihova prednost bude ugrožena, odigrali su do kraja u visokom ritmu i ostvarili ubedljiv trijumf.

Majk Džejms je utakmicu završio sa 23 pogodaka, pratili su ga Danilo Anđušić sa 19 i Dvejn Bejkon sa 17 poena. Kod domaćina Aleksandar Vezenkov postigao je 14 poena.      

Komentari (0)

Sport