Košarka

Netsi pred eliminacijom: Boston slavio i u Bruklinu

Komentari

Autor: Euronews

24/04/2022

-

11:03

Netsi pred eliminacijom: Boston slavio i u Bruklinu
Kevin Durent - Copyright AP Photo/John Minćillo

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Bostona slavili su gostima protiv Bruklina 109:103 i sada se nalaze na pobedu od plasmana u drugu rundu plej-ofa.

Seltiksi su do brejka došli posle odlične igre u odbrani. Netse su primorali da naprave 18 grešaka, nakon kojih su upisali 37 poena, a imali su i čak 13 ukradenih lopti.

Kevin Durent teško je izlazio na kraj sa agresivnom odbranom rivala. Meč je završio sa 16 poena (6/11 iz igre) i pet izgubljenih lopti, a koliko je dvostruki šampion bio odsečen od igre, dovoljno govori podatak da u poslednjih 11 minuta nije uputio nijedan šut ka košu Bostona.

Sa druge strane, junak gostujuće ekipe bio je ponovo Tejtum, koji je i pored fenomenalne odbrane nad Durentom, uspeo da postigne 39 poena, a zabeležio je i čak šest ukradenih lopti.

Što se same utakmice tiče, Seltiksi su veći deo susreta proveli u vođstvu, na poluvremenu je bilo 53:50, da bi pred odlučujuću četvrtinu poenima Brauna stekli +9 (81:72).

Grifin je sa dve vezane trojke sredinom poslednje deonice nagovestio potencijalni preokret, međutim nade Bruklina ugasili su Tejtum i Braun, koji su serijom 8:0 i definitivno rešili pobednika.

Pomenuti Džejlen Braun bio je drugi najefikasniji u pobedničkom taboru sa 23 poena, dok se na drugoj strani istakao Brus Braun sa 26. Irving je poput Durenta odigrao lošu utakmicu. Za 43 minuta na parketu postigao je 16 poena (6/10 za dva, 0/7 za tri).

U četvrtoj utakmici očekuje se povratak Bena Simonsa, pa ćemo videti kakva će biti reakcija ekipe Stiva Neša, koja više nema prava na grešku.

NBA rezultati:

Bruklin - Boston 103:109
Minesota - Memfis 119:118

 

Komentari (0)

Sport