Košarka

Nikola Jović najbolji mladi igrač AdmiralBet ABA lige

Komentari

Autor: Euronews

26/04/2022

-

18:16

Nikola Jović najbolji mladi igrač AdmiralBet ABA lige
Nikola Jović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Mege Mocart Nikola Jović izabran je za najboljeg igrača AdmiralBet ABA lige 2021/22 u glasanju trenera, novinara i ljubitelja košarke. On je pobedio ispred svog saigrača Karla Matkovića i Roka Prkačina iz Cibone.

Odlični napadač beogradske ekipe završio je glasanje sa ukupno 43,2% glasova, ispred saigrača Karla Matkovića koji je imao 16,1% i Roka Prkačina iz Cibone, koji je glasanje završio sa 9,3% zajedničkih glasova.

Podsetimo, Nikola Jović bio je najbolji u glasanjima trenera AdmiralBet ABA lige i novinara, dok je drugi u glasanju ljubitelja košarke, što njegov uspeh čini još impresivnijim.

Nikoli Joviću je ovo druga sezona u AdmiralBet ABA ligi i sigurno je bila ona u kojoj je stekao punu afirmaciju, jer je postao jedan od lidera Mege. Ovaj 18-godišnjak je u proseku beležio 11,7 poena, 4,4 skoka, 3,4 asistencije i 12,7 poena po utakmici. 

U tradicionalnom glasanju AdmiralBet ABA lige za Idealnu startnu petorku sezone ABA lige i pojedinačnih počasti, konačni rezultati glasanja će kombinovati glasove glavnih trenera timova AdmiralBet ABA lige (50% ukupnih rezultata glasanja), glasovi košarkaških novinara iz zemalja AdmiralBet ABA lige (30% ukupnih rezultata glasanja) i glasovi navijača (20% ukupnih rezultata glasanja).

Do sada su ovu nagrdu u regionalnog ligi osvajali Nikola Jokić, Ante Žižić, Džona Bolden, Džanan Musa, Goga Bitadze i Filip Petrušev. 

Komentari (0)

Sport