Košarka

Stiv Ker može da predahne: Drago mi je što više ne moram da brinem o Jokiću

Komentari

Autor: Euronews

28/04/2022

-

13:34

Stiv Ker može da predahne: Drago mi je što više ne moram da brinem o Jokiću
Stiv Ker - Copyright Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

veličina teksta

Aa Aa

Trener Golden stejta Stiv Ker (56) govorio je posle pobede svoje ekipe nad Denverom 102:98 u petoj utakmici plej-ofa.

Voriorsi su sa 4:1 u seriji izborili plasman u polufinale Zapadne konferencije, gde će se sastati sa pobednikom duela Memfis - Minesota.

"Prvu stvar što sam rekao mojim momcima je da je Denver izuzetno borbena i čvrsta ekipa i da se neće lako predati. Dokazali su to kada su se dva puta vratili nakon što su gubili 3:1 u seriji. Prošli su mnogo toga zajedno i znali smo da nas čeka težak zadatak. Jokić je prosto neverovatan igrač i mnogo mi je drago što ne moram da brinem o njemu više. Nagetsi su imali sjajnu sezonu uprkos svim povredama i voleo bih da reše svoje kadrovske probleme u budućnosti", počeo je Ker.

Jokić je utakmicu u San Francisku završio sa 30 poena, uz 19 skokova i osam asistencija, a odličnu rolu imao je njegov saigrač na centarskog poziciji - Demarkus Kazins, koji je bio drugi najefikasniji u timu iz Kolorada sa 19 poena.

"Hoću da pohvalim Kazinsov učinak, odigrao je odlično protiv nas tokom čitave serije. Ostavio je svoje srce na terenu, imao je ozbiljnih problema sa povredama u prošlosti i sada kada znam da smo prošli dalje, mogu da kažem da mi je izuzetno drago što mu je krenulo dobro", istakao je strateg Voriorsa.

Denver je upravo poenima Kazinsa u finišu treće četvrtine stekao osam poena prednosti pred odlučujuću deonicu - 78:70.

"Rekao sam mojim momcima da osam poena nije ništa, to su vam 2-3 jake odbrane i par koševa... Prošli smo tri godine od kako smo poslednji put učestvovali u plej-ofu i mislim da smo malo zaboravili kako se igraju ovakve utakmice. Nagetsi nisu imali šta da izgube i igrali su sjajno tri četvrtine. Tada smo osetili pritisak plej-ofa i moji momci su odgovorili izazovu", rekao je.

Novinare je zanimalo šta Ker misli o učinku Gerija Pejtona mlađeg, koji je agresivnom odbranom u poslednjoj deonici totalno neutralisao Montea Morisa, a istakao se i na drugoj strani terena, kada je pogodio nekoliko ključnih šuteva za Golden stejt.

"Njegova odbrana u poslednjoj četvrtini je bila fenomenalna, a onda je počeo da pogađa trojke, kao i da napada reket. Bio je ogroman faktor u našoj pobedi i odlučio sam da ga ostavim posle odličnog izdanja u bitnim momentima utakmice", istakao je trener Voriorsa.

Osvrnuo se i na igru Drejmonda Grina.

"Ono što on radi za nas se ponekad ne vidi u statistici. Grin je stvoren za plej-of, donosi nam veliku energiju na terenu i mislim da malo `kuburi` sa igrom u ligaškom delu sezone, jer utakmice nisu toliko važne kao u plej-ofu", rekao je iskreno Ker.

Golden stejt će se za finale Zapada boriti sa pobednikom duela Memfis - Minesota. Trenutno je 3:2 u seriji Grizlise.

Komentari (0)

Sport