Košarka

Istorijsko veče za veterana: Kris Pol nepogrešiv iz igre protiv Pelikansa

Komentari

Autor: Euronews

29/04/2022

-

10:41

Istorijsko veče za veterana: Kris Pol nepogrešiv iz igre protiv Pelikansa
Finiks Sans - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Finiksa Kris Pol (36) postao je prvi igrač u istoriji NBA lige koji je pogodio 13 ili više šuteva bez promašaja u jednoj plej-of utakmici.

Iskusni veteran je do velikog dostignuća došao u šestoj utakmici serije protiv Nju Orleansa, kada je sa 33 poena i perfektnim šutem iz igre (14/14) pomogao svojoj ekipi da dođe do druge runde plej-ofa.

Sansi su na gostovanju slavili 115:109 i tako okončali seriju sa 4:2.

Popularni "Point God" je 2005. godine draftovan kao četvrti pik upravo od strane Pelikansa, sa kojima je proveo šest sezona pre nego što je otišao u LA Kliperse. Nakon susreta istakao je da mu je drago što je do rekorda došao u gradu gde je napravio svoje prve NBA korake...

"Osećaj je sjajan. Uvek sam govorio da me je Nju Orleans odgajio. Ovo je i za porodicu Grin, koja me je pazila čitavo vreme dok sam bio u ovom gradu. Volim vas sve i izuzetno mi je drago što sam postavio rekord baš u Nju Orleansu", rekao je Pol.

Rekord su sa 12 perfektnih šuteva do sada držali Nene, kada je nastupao za Hjuston 2017. godine i Leri Meknil (1975. Omaha Kings, današnji Sakramento).

Sansi će u polufinalu Zapada odmeriti snage sa Dalasom, koji se po prvi put još od 2011. godine plasirao u drugu rundu plej-ofa. Maveriksi su sa 4:2 okončali seriju protiv Jute.

Komentari (0)

Sport