Košarka

Barselona bolja u majstorici: Katalonci nadigrali Bajern i plasirali se na Fajnl-for

Komentari

Autor: Euronews

03/05/2022

-

22:10

Barselona bolja u majstorici: Katalonci nadigrali Bajern i plasirali se na Fajnl-for
Barselona bolja u majstorici: Katalonci nadigrali Bajern i plasirali se na Fajnl-for - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Barselone nadigrali su Bajern 81:72 u odlučujućoj petoj utakmici Top8 faze Evrolige i tako obezbedili plasman na Fajnl-for u Beogradu.

U prvom poluvremenu nijedna ekipa nije mogla da dođe do dvocifrene prednosti, igrale su se čvrste odbrane i niko nije uspevao da dođe do lakih poena.

Zatim su u trećoj četvrtini košarkaši Barelone zaigrali mnogo bolje u napadu i furiozno postigli čak 29 poena u ovom delu igre i na odmor pred odlučujuću četvrtinu imali su osam poena prednosti.

Bajern je pokušavao da uhvati rezultatski priključak ali kada god bi malo uspeli da se približe, ekipa iz Španije bi uspevala da dođe do lakih koševa i povrati dvocifrenu prednost.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nikolas Laprovitola koji je postigao 26 poena, a pratio ga je Nikola Mirotić sa 20.

Sjajnu partiju u dresu Bajerna odigrao je Otelo Hanter koji je ubacio 18, dok je srpski reprezentativac Ognjen Jaramaz upisao 17 poena. Još jedan Srbin, Vladimir Lučić, istakao se na ovom duelu sa deset uhvaćenih skokova.

Fajnl-for u Beogradu na programu je od 19. do 21. maja a u polufinalu gledaćemo "El-Klasiko" između Barselone i Real Madrida, dok se u drugom polufinalu sastaju Efes i bolji iz majstorice Olimpijakos - Monako koja je na programu u sredu od 20.30 sati.

Komentari (0)

Sport