Košarka

Džoel Embid: Nije bilo lako, drago mi je što sam ponovo na parketu

Komentari

Autor: Euronews

07/05/2022

-

14:20

Džoel Embid: Nije bilo lako, drago mi je što sam ponovo na parketu
Džoel Embid: Nije bilo lako, drago mi je što sam ponovo na parketu - Copyright AP Photo/Matt Slocum

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Filadelfije Džoel Embid vratio se za treći meč protiv Majamija i istakao da mu je drago što je ponovo na terenu sa saigračima.

Seventisiksersi su posle dve razočaravajuće utakmice bez svog najboljeg igrača, uspeli da na svom terenu savladaju Majami 99:79 i tako izjednače u seriji na 2:1. Podsetimo, Embid je prve dve utakmice serije preskočio zbog povrede orbitalne kosti i blagog potresa mozga.

"Trudio sam se koliko sam mogao i drago mi je što smo pobedili", počeo je Embid.

Američke medije je zanimalo kako je tekao oporavak protekle nedelje...

"Ne mogu da vam objasnim tačno kako sam se osećao. Posledice potresa mozga su me konstantno pratile, međutim, srećan sam što sam ponovo tu sa mojim saigračima iz tima", rekao je centar Filadelfije.

Niko se u istoriji NBA lige nije vratio posle 3:0 u seriji, pa je samim tim i ova pobeda bila od ogromnog značaja.

"Trebamo da nastavimo u ovom ritmu i da igramo ovakvu odbranu. Još uvek ne mislim da igramo našu najbolju košarku. Nisam u potpunosti zadovoljan kako sam igrao večeras, postoji mesta za napredak i nadam se da ću se u nastavku serije vratiti na pravi kolosek. Ako pogledate kako sam igrao u ligaškom delu sezone, može se reći da sam definitivno bio loš večeras", rekao je skromno Embid.

Kamrunski centar odigrao je utakmicu sa zaštitnom maskom, proveo je 36 minuta na parketu i za to vreme zabeležio je 18 poena (5/12 iz igre) uz 11 skokova.

Komentari (0)

Sport