Košarka

Dobrić pred utakmicu sa Cedevitom: Očekuje nas najbitniji deo sezone

Komentari

Autor: Euronews

08/05/2022

-

09:09

Dobrić pred utakmicu sa Cedevitom: Očekuje nas najbitniji deo sezone
Ognjen Dobrić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde će u četvrtak uveče (19.00, TV Arena sport 1 premium) ugostiti ekipu Cedevita Olimpije u okviru polufinala plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Jedan od ključnih igrača crveno-belih, Ognjen Dobrić, izneo je svoja očekivanja pred pomenutu utakmicu:

''Regularni deo sezone je bio vrlo zahtevan i težak. Posebno u okolnostima i situacijama u kojima smo se mi nalazili. Tu mislim na brojne povrede sa kojima smo ušli u sezonu, uključujući i mene, kasnije problemi sa koronom, nemogućnost da treniramo zajedno kao tim, što nismo mogli da uradimo skoro do završetka regularnog dela sezone. Povrede brojnih igrača, neke i to vrlo važne utakmice u regionalnoj i Evroligi smo odigrali i bez četvorice – petorice igrača u timu. Gotovo da nema nikoga ko nije bio povređen ove sezone! Zbog svega toga, smatram da smo odradili dobar posao tokom 26 kola regionalne lige, i u takmičenju Evrolige takođe, ali ono najvažnije tek sledi. Nema situacije u kojoj nismo trpeli kao ekipa ove sezone, ali ne žalimo se, izneli smo i izborili se kao tim i grupa, i sada se okrećemo onome što nas očekuje, a to je završnica sezone, u kojoj se naši ciljevi znaju'', kaže Dobrić, pa dodaje:

''Mi smo se kroz ovih 26 kola borili za ovo što sada imamo, i što moramo da iskoristimo, a to je domaći teren i naši navijači na tribinama! Čeka nas teška utakmica, ali sa našim navijačima u ovakvim situacijama je uvek lakše. Na toj atmosferi na tribinama koju prave naši navijači zaista nam zavide mnogi.  Mi smo zajedno prošli toliko toga u prethodnim sezonama sa našim tribinama i navijačima, kreće plej of, utakmice za trofeje, trenutak kada su nam potrebne pune tribine i podrška da krenemo dobro i pobedom u ovu završnicu. Mislim da im posebna pozivnica za četvrtak nije potrebna, znaju šta im je činiti''.

 

Komentari (0)

Sport