Košarka

Željko Obradović: Ne znamo da iskoristimo faul kad nismo u bonusu

Komentari

Autor: Euronews

10/05/2022

-

21:27

Željko Obradović: Ne znamo da iskoristimo faul kad nismo u bonusu
Željko Obradović i Aleksandar Džikić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana ubedjivo su savladali Budućnost rezultatom 82:66 u prvom meču polufinala plej-ofa AdmiralBet ABA lige. Trener crno-belih Željko Obradović izneo je utiske posle meča.

"Dobro je kada pobedom počneš plej-of, tokom meča bilo je dobrih stvari, a bilo je i manje dobrih. Ponovo pokazujemo nezrelost kada nismo u bonusu, ne znamo da iskoristimo pravo na faul. Sve ostalo manje-više bilo je dobro. Posle slabijeg početka, vratili smo se u igru, uz fantastičnu podršku publike stigli do pobede. Neverovatno je kako nas ti ljudi bodre. Sve što nije bilo zadovoljavajuće na poslednjem treningu, popravili smo na utakmici. Naredni cilj je da odigramo još jednu dobru utakmicu u Podgorici", podvukao je Željko Obradović.

Budućnost u završnicu takmičenja u regionalnoj ligi ulazi oslabljena neigranjem centra Vilija Rida, međutim,  Aleksandar Džikić nije tražio opravdanje za poraz u toj činjenici.  

"Vilija Rida nema pa nema u timu, to ne mođemo promeniti, tako da ne razmišljamo o tome "šta bil bilo, kad bi bilo". Morali smo da odigramo jače u reketu, ovo je prva utakmica Partizana posle neprijatnog rezultata, očekivano je bilo da odigraju "u fulu". Možda smo i mi mogli da budemo bolji, pre svega, pravili smo otvorene šuteve koje smo promašivali", istakao je Džikić. 

Komentari (0)

Sport