Košarka

Košarkaši Zvezde večeras nemaju prava na kiks protiv Cedevita Olimpije

Komentari

Autor: Euronews

12/05/2022

-

09:36 >> 16:26

Košarkaši Zvezde večeras nemaju prava na kiks protiv Cedevita Olimpije
Kalinić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana opravdali su u utorak veče ulogu favorita u prvom polufinalnom meču plej-ofa AdmiralBet ABA lige protiv Budućnosti, a večaras tu papirnatu ulogu će pokušati u rezultat i vođstvo u seriji do dve pobede da potvrdi i Crvena zvezda protiv Cedevita Olimpije (19.00, TV Arena 1 Premium).

Trener aktielnog vladara regiona Dejan Radonjić nije krio u najavi susreta da ekipa neće biti u top formi zbog dvadesetak dana pauze i povreda, ali je istakao da crveno-beli u uslovima kada se igra na dve pobede mora da prevaziđe sve probleme i ne dozvoli kiks na svom parketu.

"Prvi polufinalni meč u seriji na dve dobijene je od velikog značaja. Sa našim statusom kakav jeste, a to tek treba da vidimo na meču, navodi nas to na oprez i pokušaćemo dodatno da uradimo sve kako bi unapredili određene stvari za koje bi mogli da očekujemo da budu bolji. Treba da budemo spremni da prvenstveno razumemo, a onda da nosimo činjenicu da nije realno da budemo na nivou igara sa početka sezone. Uticaj svega što je bilo i svega sada, na to će odgovor dati sama utakmica. Treba očekivati i neke stvari koje za ovaj meč možda nisu i za polufinale i važnost meča tipične. Vraćam se opet na tu pauzu i ekipu van takmičarskog ritma. Biće promašaja, pogrešnih dodavanja, izgubljenih lopti, ali takođe moramo u određenim drugim segmentima da nadoknadimo sve to što objektivno imamo u ovom trenutku i što može da bude slabost", rekao je Radonjić.

 

 

Cedevita Olimpija je pod komandom trenera Jurija Golemca napravila veliki pomak u kvalitetu igre i sigurno je da će pokušati da iskoristi povoljan momenat.

„Naš rival nije igraio utakmice tri nedelje, nisu oni u takmičarskom ritmu, pa je situacija za nas veoma specifična. To što oni nisu igrali ne mora ništa da znači, igraće kao i uvek kvalitetno i agresivno. Očekujem pritisak na naše najbolje igrače, ali znamo se. Odigrali smo već dva meča, bili smo jako blizu da ih pobedimo. Analizirali smo te utakmice, ali da bismo pobedili Zvezdu u Beogradu moraćemo da odigramo najbolju utakmicu sezone", rekao je Golemac.

Zvezda i Cedevita Olimpija igrali su do sada šest puta u AdmiralBet ABA ligi, crveno-beli su ostvarili pet pobeda, sve tri u Beogradu.

Drugi meč se igra u ponedeljak 16. maja od 18.30 u Ljubljani, eventualna majstorica u Beogradu.

Komentari (0)

Sport