Košarka

Predsednik Virtusa o kapitenu Srbije: Zbog Teodosićevih asistencija iskačem iz stolice

Komentari

Autor: Euronews

14/05/2022

-

12:49

Predsednik Virtusa o kapitenu Srbije: Zbog Teodosićevih asistencija iskačem iz stolice
Virtus Bolonja - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vlasnik košarkaškog kluba Virtus Masimo Zaneti priznao je da je veliki fan Miloša Teodosića.

Tim iz Bolonje postao je šampion ovogodišnjeg izdanja Evrokupa posle pobede nad Bursom u finalu. Osvajanjem takmičenja izborili su plasman u Evroligu posle 14 godina, što je bio i primarni cilj italijanske ekipe. 

Zaneti je u razgovoru za "Gazetu" otkrio kako je došao na ideju da preuzme Virtus, a posebno je spomenuo i srpskog kapitena, koji je nakon duela sa turskim klubom izabran za najkorisnijeg igrača takmičenja.

"Ideja se rodila kada sam video da Virtus ispada iz Serije A posle poraza od Ređo Emilije. Ćerka, koja je takođe navijač Virtusa, je bila veoma tužna. Sada sam veoma srećan što sam se posvetio ovom najlepšem sportu. Košarka je lepša i od fudbala. Zbog Teodosićeve asistencije ja iskočim iz stolice. U drugim sportovima takve emocije ne mogu da se iskuse", rekao je predsednik Virtusa.

 

 

Posle Teodosića osvrnuo se i na još jednog igrača ekipe, koga je imenovao simbolom kluba.

"To je definitivno Pajola. Oduvek je kod nas. Ima ugovor do 2025, ali hoćemo da bude još duži. Biće u klubu dokle god hoće, on je novi Brunamonti. Volim njegovu odlučnost i uz njega na terenu tim uvek igra dobro. Samo se nadam da ne želi u NBA", iskren je bio Zaneti.

Uspeh retko dolazi jeftino...

"Mnogo novca je potrošeno, moram to da priznam, ali sve je u redu i u svakom slučaju potrošio sam manje od konkurencije. Ja nisam gazda već preduzetnik koji je rastao u sportu i uvek sam ulagao u ono što verujem. Sledeće godine ćemo dovesti najviše dva nova igrača ali zavisi to i od ugovora Meniona i Šengelije. Sa Tokom smo na dobrom putu da produžimo saradnju", zaključio je Zaneti.

Komentari (0)

Sport