Košarka

Micov trojkom srušio Partizan, Budućnost izborila treću utakmicu

Komentari

Autor: Euronews

15/05/2022

-

22:37

Micov trojkom srušio Partizan, Budućnost izborila treću utakmicu
Micov trojkom srušio Partizan, Budućnost izborila treću utakmicu - Copyright Admiralbet ABA liga/Buducnost VOLI

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana izgubili su od ekipe Budućnosti u Podgorici, u drugoj utakmici polufinalne serije AdmiralBet ABA lige. Rezultat je bio 72:71. Trojku za pobedu u poslednjoj sekundi pogodio je Vladimir Micov.

Tako će treća utakmica dva kluba odlučiti ko će se plasirati u finale regionalnog takmičenja.

Partizan je u prvom susretu bio ubedljiv, i u Podgorici je imao šansu da posle dva duela prođe dalje. Ipak, Budućnost se nije predala i ostvarila je pobedu na svom parketu.

Odlučujuća, treća utakmica polufinalne serije između ekipa Partizana i Budućnosti biće odigrana u Beogradu, a termin će naknadno biti saopšten.

https://youtu.be/Q2muA6bg-RI

Crno-beli su veoma loše odigrali u dvorani "Morača". Konstantno su bili u minusu, a jedan od glavnih razloga za to u prvom poluvremenu bio je izuzetno loš šut.

Uz to, i odbrana nije bila na nivou.

Partizan je od samog starta bio u zaostatku, a Budućnost je u poslednjih pet sekundi prvog poluvremena dala pet poena, i tako na pauzu otišla sa maksimalnih plus 11 (38:27).

Gde je stala u prvom, Budućnost je nastavila u drugom poluvremenu, a u trećoj deonici imala je i 13 poena prednosti. Partizan se nije predao. Crno-beli su počeli da igraju mnogo bolje i do kraja tog perioda uspeli da se približe na četiri razlike. Koš Džastina Kobsa u poslednjoj sekundi doneo je domaćinu plus šest.

Sve je činio Partizan da se približi. To je i uspelo, crno-beli su došli na minus dva tri i po minuta pre kraja, ali je onda na scenu stupio Kendrik Peri. Dalekom trojkom vratio je pet poena prednosti za Budućnost.

Važnu trojku za Partizan dva i po minuta pre kraja pogodio je Rade Zagorac, posle čega je igrač Budućnosti Marko Jagodić-Kuridža napravio faul u napadu, što je iskoristio Zek Ledej i doveo crno-bele na minus jedan.

Potom je pogodio Popović, a onda Ledej daje novi koš, ovog puta za tri poena i izjednačenje Partizana, 67:67. Kobs nije pogodio šut za tri, i Partizan je minut pre kraja novim poenima Ledeja prvi put poveo na utakmici.

Utakmica je ušla u neizvesnu završnicu, Dalas Mur je doneo dva poena prednosti 20 sekundi pre kraja i Budućnost je imala napad. Posle mnogo dodavanja, lopta je došla do Vladimira Micova, koji je pogodio za tri poena i pobedu.

Posle tog koša ostalo je četiri sekunde do kraja, Matijas Lesor nije mogao do lopte, pa je Budućnost izjednačila u seriji.

Drugi polufinalni par čine Crvena zvezda i Cedevita Olimpija. Tu je 1:0 u pobedama u korist Partizanovog "večitog" rivala, a druga utakmica na programu je u ponedeljak od 18.30.

Komentari (0)

Sport