Košarka

Šampion Milvoki eliminisan: Duh "Gardena" odveo Boston u finale "Istoka"

Komentari

Autor: Euronews

16/05/2022

-

08:40 >> 08:49

Šampion Milvoki eliminisan: Duh "Gardena" odveo Boston u finale "Istoka"
Janis Adetokunbo - Copyright Tanjug/AP Photo/Steven Senne, File

veličina teksta

Aa Aa

NBA će dobiti novog šampiona, Milvoki je propao u grotlu čuvenog "Gardena", Boston je u velikom finalu Istočne konferencije!

Duh slavnih vremena probudio se u Bostonu, u sedmom ratu sa šampionom, igrači Seltiksa imali su više snage, energije, mirnoće i pobedom od 109:81 nastavili su san o tituli. Polufinalnu seriju su dobikli 4:3.

Baksi su na krilima Janisa Adetokunba odolevali samo u prvoj četvrtini, ali se od druge deonice pa sve do kraja za sve pitao samo Boston. Puštali su Baksi da Grent Vilijams ispaljuje dalekometne šuteve, a on je pogodio čak sedam trojki od 18 pokušaja. Na kraju je bio najefikasniji igrač sa 27 poena (22/10 šut, 18/7 za tri).

Rezervista Pejton Pričard je pogodio četiri trojke iz šest pokušaja u važnoj fazi meča kada je uvećavao prednost, ukupno je staio na 14 poena. Gotovo nestvarno deluje da je Boston "ispalio" čak 55 trojki za meč, a pogodio 22, dok Milvoki nije mogao da pogodi ni da je umesto obruča bio "kontejner" jer su šutirali 33/4 za tri!

 

 

Prva zvezda tima Džejson Tejtum je uz Brauna i Smarta mirno vodio tim do trijumfa. Tejtum je ubacio 23 poena (6 sk, 8 as), Braun je dodao 19 (8 sk), Smart nije toliko grešio kao u prethodna dva duela (11 poena, 7 sk, 10 as), a veteran Al Horford je ponovo zaustavio Adetokunba uz šest poena, 10 skokova i šest asistencija.

Milvoki bez Krisa Midltona nije imao trećeg asa na terenu, pa je slovo spalo na Janisa Adetokunba (25 poena, 20 sk, 9 as) i Džrua Holideja (21 poen, 8 as). Lopez se borio koliko je mogao i poslednji meč u sezoni završio sa 15 poena i 10 skokova.

Boston i Majami finalnu seriju na Istoku započinju već u sredu ujutru.

Komentari (0)

Sport