Košarka

Vladimir Micov srušio bivši klub pa poručio: Koš koji mi je možda produžio karijeru

Komentari

Autor: Euronews

16/05/2022

-

18:06

Vladimir Micov srušio bivši klub pa poručio: Koš koji mi je možda produžio karijeru
Vladimir Micov - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Budućnosti Vladimir Micov (37) sumirao je utiske posle pogođene trojke u poslednjim trenucima meča protiv Partizana.

Bek crnogorske ekipe u intervjuu za "Mocart sport" govorio je o velikoj pobedi nad ekipom Željka Obradovića, posle koje su izjednačili u polufinalnoj seriji AdmiralBet ABA lige na 1:1. Iskusni košarkaš se takođe osvrnuo se i na majstoricu u Beogradu, koja će odlučiti finalistu regionalnog takmičenja ove sezone.

"Skupili smo se kao ekipa, znali smo da je čitava sezona pri kraju, da se sada sve lomi. Odigrali smo stvarno dobro, čvrsto i bez predaje. Zezali su me saigrači posle meča da sam morao da pogodim kako bih sebi produžio karijeru. Možda bi ova utakmica protiv Partizana bila moja poslednja u karijeri, eto... Drago mi je što sam bio precizan i zbog toga", rekao je Micov.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Q2muA6bg-RI

 

Nekadašnji košarkaš Partizana nije se radovao posle odlučujućeg koša protiv bivšeg kluba, a otkrio je i zašto.

"Nisam neko ko se busa u grudi ili bacaka po terenu. Poznat sam kao neko ko ne pokazuje previše emocija na parketu. Svestan sam bio u tom momentu da crno-beli imaju dovoljno vremena da postignu koš. Igrao sam u toliko klubova i takmičenja, pogađao sam razne šuteve i za pobede i u poslednjim sekundama, ostao sam miran jer sam video da sam se dobro namestio i bez pritiska sam šutnuo i pogodio. Šut kao i svaki drugi", rekao je skromno Beograđanin.

Micov ove sezone ne može da se pohvali dobrim procentima šuta za tri poena (21/77 - 27,3 odsto šuta).

"Napomenuo sam već da uopšte nisam zadovoljan kako igram ove sezone. To je za neku dublju analizu koja nije za javnost. Očekivao sam malo drugačiju ulogu, ali kako se ono kaže `ako ne šutiraš, ne možeš ni da pogodiš`".

Podgorički tim nalazi se nadomak plasmanu u finale regionalnog takmičenja. Majstorica će se igrati u prestonici Srbije u sredu ili u petak.

"Znamo svi da će dvorana biti prepuna. Strahovit pritisak će biti na Partizanu zbog ekipe koje imaju i zbog trenera. Znam da svi očekuju od njih da pobede, ali neće biti lako. Mi dolazimo sa našim ambicijama i imaćemo šansu da pobedimo. Očekujem da će biti teška uakmica", zaključio je Vladimir Micov.

U drugom polufinalnom duelu Crvena zvezda večeras gostuje Cedeviti Olimpiji i taj duel možete pratiti u direktnom prenosu od 18:30 na TV Arena 1 Premium.

Tim Dejana Radonjića vodi 1:0 u seriji i danas će imati priliku da se plasiraju u finale takmičenja.

Komentari (0)

Sport