Košarka

Poraz Zvezde nakon produžetka u Stožicama: Majstorica u Beogradu odlučuje finalistu

Komentari

Autor: Euronews

16/05/2022

-

20:57 >> 21:03

Poraz Zvezde nakon produžetka u Stožicama: Majstorica u Beogradu odlučuje finalistu
Poraz Zvezde nakon produžetka u Stožicama: Majstorica u Beogradu odlučuje finalistu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Majstorica u Beogradu odlučivaće o plasmanu u finala AdmiralBet ABA lige između Crvene zvezde i Cedevita Olimpije. Slovenački tim je na svom terenu posle produžetka savladao srpski sa  88:80 (24:29, 19:15, 16:10, 17:22, 12:4)  i tako izjednačio na 1:1, iako su crveno-beli u završnici odigrali odlično i imali šansu za trijumf, ali je sreća bila naklonjena domaćinu.

Već kada se činilo da će Cedevita odneti pobedu u regularnom delu, Luka Mitrović je u poslednjem trenutku pogodio uz faul i tako izborio dodatnih pet minuta za svoj tim. Bila je ovo zaista nesvakidašnja situacija, ali ipak regularna, s obzirom na to da su i faul i pogodak bili napravljeni pre isteka vremena. Ipak, domaćin je bio znatno uspešniji u produžetku i došao do zaslužene pobede.

Crveno-beli su dobro otvorili meč i bili bolji u prvoj četvrtini sa 29:24, što znači da su bili dosta efikasniji nego inače, ali i dosta popustljiviji u odbrani, što definitivno nije nešto što smo od njih navikli da vidimo ranije.

Druga četvrtina bila je znatno manje efikasna nego prva, ali je Cedevita iz nje izašla kao pobednik, te je do pauze uspela da smanji zaostatak na samo jedan poen u odnosu na protivnika.

U nastavku su domaći našli recept i uhvatili odgovarajući ritam, te su protivniku dozvolili da postigne samo deset poena i tako u poslednju deonicu uđu sa pet poena prednosti.

Na nešto više od dva minuta do kraja Cedevita je imala prednost od devet poena, ali su crveno-beli bili u sjajnom naletu i došli na poen zaostatka, što su u nekoliko navrata imali priliku da preokrenu u svoju korist, ali do samog kraja nisu uspeli da anuliraju vođstvo protivnika.

Prava drama usledila je u poslednjih nekoliko sekundi meča, kada se činilo da je sve gotovo , ali je Luka Mitrović pogodio uz faul u poslednjem trenutku i tako doneo produžetke svom timu.

Mnogo kvalitetniji su domaćini odigrali u dodatnih pet minuta i na kraju slavili sa osam razlike, te obezbedili majstoricu u Beogradu.

Najefikasniji igrač na meču bio je Edo Murić koji je postigao 21 poena i upisao pet skokova. U redovima Crvene zvezde najuspešniji je bio Ognjen Dobrić sa 15 poena šest skokova i jednom asistencijom.

Da podsetimo, ni drugi finalista nije poznat, s obzirom na to da Partizan i Budućnost takođe treba da odigraju odlučujuću majstoricu.

Cedevita: Murić 21, Blažić 12, Ferel 11, Dragić 11, Omić 10, Aguste 9, Pulen 8, Edžam 6, Radovanović

Crvena zvezda: Dobrić 15, Volter 14, Holins 14, Mitrović 11, Kalinić 9, Vajt 7, Lazić 5, Ivanović 3, Davidovac 2, Kuzmić, Marković

 

Komentari (0)

Sport