Košarka

Zvezda u finalu ABA lige, protiv Partizana za novi trofej u regionalnom takmičenju

Komentari

Autor: Euronews

23/05/2022

-

20:55

Zvezda u finalu ABA lige, protiv Partizana za novi trofej u regionalnom takmičenju
Zvezda u finalu ABA lige, protiv Partizana za novi trofej u regionalnom takmičenju - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Zvezde plasirali su se u finale AdmiralBet ABA lige i tako zakazali duel sa "večitim" rivalom Partizanom. Crveno-beli su u trećoj, odlučujućoj utakmici polufinalne serije pobedili Cedevita Olimpiju rezultatom 88:78. 

Zvezda je dobila prvu utakmicu na svom terenu, potom je Olimpija u Ljubljani posle uzbudljivog duela i produžetka izborila "majstoricu", u kojoj je srpski klub, ponovo na svom terenu slavio.

Prve dve utakmice finalne serije trebalo bi da se igraju u petak i nedelju, domaćin će biti Crvena zvezda.

Kada je reč o duelu protiv Cedevita Olimpije, bilo je mnogo preokreta, tenzije. Najefikasniji u timu Zvezde bio je Nikola Kalinić sa 15 poena, 11 je postigao Nikola Ivanović, po 10 Ognjen Dobrić i Ognjen Kuzmić...

Zvezda je odlično počela utakmicu. Od samog starta je vodila i povećavala prednost, koja je na kraju prve deonice bila plus 11.

Kako su završili prvu, tako su crveno-beli počeli drugu četvrtinu. Furiozna je bila Zvezda u konačnoj borbi za finale, a u tom periodu imala je i 19 poena prednosti.

Ipak, tada je Cedevita Olimpija zaigrala mnogo bolje. Gosti su napravili seriju 15:0 u drugoj četvrtini i smanjili na samo četiri poena zaostatka.

Ponovo je Zvezda bila odlična na početku deonice. Start drugog poluvremena doneo je seriju 8:0, uz nekoliko atraktivnih poteza, poput zakucavanja Nikole Kalinića, ili koš Branka Lazića uz faul.

Bilo je 13 poena prednosti, ali to Cedevita Olimpiju nije indisponiralo, pa je klub iz Ljubljane 7:0 prišla na minus šest, najviše zahvaljujući odličnom šutu za tri poena.

Zvezda je u tim trenucima pokazala kvalitet. Nikola Ivanović je počeo da pogađa, crveno-beli su generalno dobro šutirali sa distance, pa je razlika brzo otišla ponovo na 20 poena.

Crvena zvezda je napravila seriju 17:0 u drugom delu treće četvrtine.

Usledila je nova serija, ovog puta Cedevita Olimpije. Sedam vezanih poena dali su gosti i na kraju trećeg perioda imali prihvatljivih 13 poena zaostatka.

Uspeli su gosti da smanje na osam poena zaostatka početkom četvrte četvrtine, ali Zvezda više od toga nije dozvolila, pa je na kraju pobedila.

Bilo je mnogo tenzija u dvorani "Aleksandar Nikolić", čak je u jednom trenutku i trener Dejan Radonjić morao da smiruje navijače. Takođe, u samom finišu utakmice došlo je do sukoba Nikole Kalinića i igrača Olimpije, nekada Partizana Eda Murića, što je završeno obostranom tehničkom greškom.

Komentari (0)

Sport