Košarka

Boston izjednačio u finalu Istoka na 2:2: Tejtum za poluvreme počistio Majami

Komentari

Autor: Euronews

24/05/2022

-

08:37

Boston izjednačio u finalu Istoka na 2:2: Tejtum za poluvreme počistio Majami
Tejtum Boston - Copyright Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

veličina teksta

Aa Aa

Boston je pobedio Majami 102:82 u četvrtoj utakmici finala Istočne konferencije i izjednačio je u seriji na 2:2.

Sjajno su igrali Seltiksi u prvom poluvremenu, posebno prva zvezda tima Džejson Tejtum koji je ubacio koševa skoro kao ceo tim Hitsa (24 poena, a Hitsi ukupno 33), pa je publika u "Gardenu" bila u delirijumu već posle 24 minuta igre jer je na semaforu stajalo 57:33!

U nastavku su domaćini samo lako održali prednost i pritisak prebacili na Majami. Tejtum je završio meč sa 31 poenom (16/8 šut, 16/14 bacanja), uz osam skokova i pet asistencija, Pričard je dodao 14 (6/3 za tri), Vajt 13 uz osam skokova, R. Vilijams i Braun po 12, dok je veteran Al Harford bio "stena" pod obručima uz pet poena, 13 skokova i četiri blokade. Boston je samo loše đutirao za tri poena 34/8.

"Uradili smo ono o čemu smo pričali, a to je da uđemo u meč sa obe noge na zemlji i da imamo osećaj "urgentnosti" od početka do kraja. Počeli smo meč bolje nego prethodni i to je bio ključ naše pobede", objasnio je Tejtum.

 

 

Goste je u "životu" u prvom delu održavao jedino Viktor Oladipo (18 poena), na kraju je bio najefikasniji igrač tima sa 23 poena i 6 asistencija. Prva zvezda Džimi Batler je imao loše šutersko veče (14/3 šut), ubacio je samo šest poena uz sedam skokova. Ništa bolji nije bio ni Kajri Lauri (tri poena), dok je Adebajo bio takođe daleko ispod proseka (9 poena, 6 sk).

Komentari (0)

Sport