Košarka

Stiv Ker posle plasmana u finale: Ne bih mogao da budem ponosniji na svoj tim

Komentari

Autor: Euronews

27/05/2022

-

11:10

Stiv Ker posle plasmana u finale: Ne bih mogao da budem ponosniji na svoj tim
Stiv Ker - Copyright Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

veličina teksta

Aa Aa

Osvajanjem Zapadne konferencije posle pobede od 4:1 u seriji protiv Dalasa, Golden stejt se plasirao u veliko finale NBA lige po šesti put u poslednjih osam sezona.

Šestostuki šampion je ligaški deo sezone završio na trećem mestu Zapada sa učinkom 53-29, da bi najbolje partije pokazao u eliminacionim mečevima, gde su zahvaljujući odličnoj timskoj igri i velikom požrtvovanju svih igrača, uspeli da pored borbenih Maveriksa, izbace Denver Nikole Jokića (4:1), kao i Memfis, kome su propustili samo dve utakmice.

Nakon duela sa Dalasom, utiske posle utakmice sabrao je trener Stiv Ker, koji je predvodio svoju ekipu do 21. plej-of pobede od 23 odigrane serije!

"Izuzetno je teško doći do NBA finala. Pravi je maraton izdržati 82 utakmice u regularnom delu sezone, da bi kasnije morao da prođeš tri runde plej-ofa, gde se boriš protiv najboljih ekipa u ligi. Iscrpljujuće je, stresno i jako emotivno. Naročito za veterane našeg tima - Drejmonda, Kleja, Stefa... Igrati šesto finale u poslednjih osam godina je nešto spektakularno i ne bih mogao da budem ponosniji na svoju ekipu", rekao je Ker.

Peta utakmica odigrana je u San Francisku, gde je domaćin na krilima Kleja Tompsona slavio 120:110. Pored njega, dobru rolu imali su i Grin sa 17 i Kari sa 15 poena.

"Oni su jedinstven trio, koji imaju neverovatnu hemiju. Grin je sjajno krilo, najbolji je odbrambeni igrač u ligi, on je naš emotivni lider, za Kleja i Karija je sve već rečeno i gledati kako oni igraju u ovakvim mečevima je zaista prelepo", rekao je strateg Voriorsa.

Ker nije propustio priliku da se zahvali Dalasu na odličnoj seriji.

"Nešto što sam naučio za sve ove godine u NBA ligi je da bi bio najbolji moraš da se boriš protiv najboljih ekipa. Dalas je odigrao sjajnu seriju i ovim putem bih želeo da im čestitam", zaključio je Ker.

Golden stejt će se za šampionski prsten boriti protiv pobednika duela Majami - Boston. Seltiksu trenutno vode u seriji 3:2 i priliku da zakažu duel sa Vorirorsima imaće večeras u 02:30 na svom terenu.

Komentari (0)

Sport