Košarka

Džejson Kid zadovoljan učinjenim: Niko nas nije video u finalu Zapadne konferencije

Komentari

Autor: Euronews

27/05/2022

-

11:44

Džejson Kid zadovoljan učinjenim: Niko nas nije video u finalu Zapadne konferencije
Džejson Kid - Copyright Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

veličina teksta

Aa Aa

Trener Dalasa Džejson Kid čestitao je Golden stejtu na prolasku u finale NBA lige.

Maveriksi su svoju prvu plej-of seriju posle 11 godina okončali u finalu Zapadne konferencije, gde su rezultatom 4:1 u seriji eliminisani iz daljeg takmičenja.

Voriorsi su jednostavno imali veću širinu i pobedom od 120:110 u San Francisku ostavili su Teksašane bez šanse da se bore za šampionski prsten.

"Sve čestitke Golden stejtu. Mi smo uradili mnogo toga ove sezone. Niko nije očekivao u oktobru da ćemo igrati finale konferencije, osim tih momaka u svlačionici, koji su pokazali jedan zavidan nivo košarke u plej-ofu. Ostaje da se vidi kakvi su naši apetiti za sledeću sezonu. Hoćemo li raditi tokom leta i nastaviti u istom ritmu, kako bismo i naredne godine igrali u ovoj fazi takmičenja ili ne", rekao je Džejson Kid.

Komentar posle utakmice dao je i najbolji igrač Dalasa Luka Dončić, koji je tokom ovog plej-ofa beležio 31.7 poena (prvi u Ligi) po utakmici, uz 10 skokova i 6.4 asitencije.

"Nikada nije prijatno kada se gubi. Ponosan sam na svoju ekipu, od igrača do članova osoblja za sve što smo uradili ove sezone. Niko nas nije video u finalu Konferencije, obećao sam da ćemo se boriti do kraja i u tome smo uspeli. Čestitam Golden steju, očigledno su bili bolji tim. Imaju šampionsku postavu i dosta smo naučili iz duela sa njima", rekao je Slovenac.

Dončić je otkrio šta je saznao o sebi i ekipi posle ovog plej-ofa.

"Ništa novo pravo da vam kažem. Verovali smo u svoje mogućnosti iako niko drugi nije. Volim ovaj tim, borili smo se tokom čitavog plej-ofa i drago mi je što imam priliku da delim parket sa ovom ekipom."

Osvrnuo se i na stvari koje treba da popravi u igri.

"Moram da budem bolji u defanzivi. Verujem da sam napravio ozbiljan iskorak u tom polju, ali moram da budem još bolji. Ima prostora za napredak", zaključio je plejmejker Dalasa, koji je utakmicu u San Francisku završio sa 28 poena, uz devet skokova i šest asitencija.

Golden stejt će se za titulu boriti protiv boljeg iz duela Majami - Boston.

Komentari (0)

Sport