Košarka

Poruka Željka Obradovića za navijače, ABA i novinare: Ovo mora da prestane

Komentari

Autor: Euronews

02/06/2022

-

00:18

Poruka Željka Obradovića za navijače, ABA i novinare: Ovo mora da prestane
Željko Obradović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener Partizana Željko Obradović, za razliku od druge utakmice finala plej-ofa ABA lige kada na konferenciji za medije nije previše trošio reči na neprijateljsku i atmosferu na ivici regularnosti, koja ih je dočekala u dvorani "Aleksandar Nikolić", ovaj put se posebno osvrnuo na taj segment duela "večitih rivala".


Četvrta utakmica finala plej-ofa prekinuta je 57 sekundi pre kraja, odlukom sudijske trojke, koja se zbog ubacivanja predmeta na teren povuka u svlačionicu. Meč je nastavljen posle 45 minuta, a pobeda je pripala crno-belima.

"Ovo je ozbiljna liga i moraju da se poštuju akteri. Regularnost takmičenja je nešto što ima veliku važnost. Sudije su večeras ispraznile deo tribina i mislim da su bili apsolutno u pravu. Međutim, mislim da je to moralo da se desi i na prethodnim mečevima, jer se isto dešavalo i na prošloj utakmici", rekao je najtrofejniji evropski trener.

Obradović je upustio poseban apel navijačima, ali i novinarima.

"Apelujem sada na navijače Partizana da ovo više nikada ne rade, ovo je slika koja je obišla svet. Takođe i slika od pre dva tri dana. Šta će ljudi da misle o nama? Mislim da je ovo velika sramota, ali vas pitam sada, hoćete li da pišete o tome? Nebitno je ko za koga navija, kada se ovde radi o sigurnosti. Neko može da bude povređen flašom, kovanicom, čašom... Nebitno ko za koga igra, novinari imaju moć i treba da je koriste i da daju primer", dodao je Obradović.

Trener "parnog valjka" istakao je i da za godinu dana nije dao nijednu izjavu koja bi dodatno podgrejala uzavrele strasti između navijača dva najveća srpska kluba.

"Godinu dana sam ovde, da li ste čuli da sam ikad nešto loše uradio, da li sam nekad ružnu reč rekao o nekome? Ne, samo fer i sportski, ali izgleda što više pokušavaš da budeš fer i sportista prave te da si ne znam šta. Da se vratimo košarci i sportu, to je najbolji za sve nas", rekao je Željko Obradović.

Partizan je pobedio Crvenu zvezdu 70:67 i obezbedio četvrti meč u petak, kada će opet biti domaćin.

Komentari (0)

Sport