Košarka

Željko Obradović: Trifunović je mnogo pogrešio, pohvale za Avramovića i Madara

Komentari

Autor: Euronews

03/06/2022

-

21:41

Željko Obradović: Trifunović je mnogo pogrešio, pohvale za Avramovića i Madara
Željko Obradović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Željko Obradović izneo je utiske nakon ubedljivog trijumfa protiv Zvezde u četvrtom meču finala AdmiralBet ABA lige. 

"Nebitno je sa kojom razlikom pobediš, važna je sama pobeda i da krenemo dalje. Zaslužili smo da idemo na petu utakmicu nakon što je Zvezda vodila sa 2:0 u seriji. Sve na šta sam ukazivao u prethodne tri utakmice, sada je bilo daleko bolje, odigrali smo napadčki odličan meč. Lesor, Avramović i Zagorac bili su na nivou posle vođstva Zvezde od osam poena, napravili preokret. Do kraja smo odigrali u istom ritmu, preostaje nam da skupimo snagu i odigramo najbolje što možemo peti meč".

Za Partizan je to bio energetski nabolje odigrani meč dva nakon što su se prilično potrošili u trećem meču.

"Pametno smo igrali, lopta se kretala, ono što je bio problem u ranijim duelima. Moram da izdvojim bekove, Avramovića i Madara koji su pružili sjajno izdanje i kontrolisali utakmicu. Nadam se da ćemo igrati na tom nivou i u odlučujućem meču. Probaćemo da u naredna dva dana uradimo sve što možemo i spremimo se za naredni duel koji će se, nadam se, prepričavati zbog dobre košarke".

Trener crno-belih osvrnuo se i na incident u finišu utakmice u kojem je učestvovao košarkaš Partizana Uroš Trifunović koji je potom isključen. 

"Želim da istaknem da je Trifunović strašno pogrešio. Moje igrače učim da se časno ponašaju. Nema opravdanja za to što je uradio, posle utakmice sam pozvao kapitena Zagorca i Trifunovića i rekao im da se izvini Radonjiću", naglasio je Obradović.

O odlučujučem duelu koji se igra u ponedeljak, trener crno-belih je istakao: 

"Zvezda je iskusnija, neki njihovi igrači su odigrali po 200 jakih utakmica, a moji košarkaši deset puta manje. Verujem u svoj tim, uradiću sve da ih pripremim da odigraju najbolje što mogu. Uskoro ćemo dobiti odgovor da li možemo da pobedimo Zvezdu tri puta za redom", podvukao je iskiusnji stručnjak.

Komentari (0)

Sport