Košarka

Voriorsi izjednačili na 2:2 protiv Bostona: Oporavljeni Kari postigao 43 poena

Komentari

Autor: Tanjug

11/06/2022

-

09:17

Voriorsi izjednačili na 2:2 protiv Bostona: Oporavljeni Kari postigao 43 poena
Voriorsi izjednačili na 2:2 protiv Bostona: Oporavljeni Kari postigao 43 poena - Copyright Tanjug/Kyle Terada/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Golden Stejt voriorsa izjednačili su na 2:2 protiv Boston seltiksa u finalu NBA lige, pošto su u četvrtoj utakmici pobedili sa 107:97 u dvorani "TD garden" u Bostonu.

Najzaslužniji za trijumf Voriorsa ponovo je bio neverovatni Stefen Kari, koji je postigao 43 poena i uhvatio 16 lopti, iako je bilo pitanje da li će uopšte igrati pošto je povredio stopalo u sredu, tokom treće utakmice finala.

Prva zvezda Voriorsa postao je tako tek treći igrač u istoriji ovog kluba koji je pna jendoj utakmici finala postigao više od 40 koševa uz dvocifren broj skokova.

"Ne opterećujem se ličnom statistikom, važno mi je samo da smo pobedili", poručio je posle meča Kari. 

Najveću podršku Kari je dobio od Endrua Viginsa, koji je dao 17 poena i postigao rekordnih 16 skokova u karijeri, uz odlično odigranu odbranu.

Najefikasniji među igračima Bostona bio je Džejson Tejtum sa 23 poena i 11 skokova, ali je dao samo jedan koš tokom četvrte četvrtine, što je u dobroj meri uticalo na konačan ishod meča.

Finalna serija se sada seli u San Francisko i peta utakmica je na programu u noći između ponedeljka i utorka (03.00, TV Arena 1 Premium).

Komentari (0)

Sport