Košarka

Jović o uticaju Nikole Jokića: Deca u Srbiju vole da gledaju košarku zbog njega

Komentari

Autor: Tanjug

11/06/2022

-

12:37

Jović o uticaju Nikole Jokića: Deca u Srbiju vole da gledaju košarku zbog njega
Nikola Jović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Talentovani košarkaš Mege Nikola Jović (19) nalazi se u Denveru gde trenira sa ekipom Nagetsa, a američkim medijima govorio je danas o superstaru NBA lige Nikoli Jokiću.

"Nikad ga nisam upoznao. To je stvar koju sam oduvek želeo da uradim. Nadam se da ćemo se upoznati uskoro. Za mene san postaje stvarnost. Pogotovo zato što treniram sa Nagetsima. Ljudi u Srbiji vole košarku. Jokić je dvostruki MVP i sada sva deca žele da igraju košarku", izjavio je Jović.

Očekuje se da Denver na predstojećem NBA draftu odabere Jovića, koji je istakao da se dobro predstavio timu iz Kolorada.

"Pokazao sam pomalo od svega. Šut, pas, odbrana, igranje na niskom postu. Gledam na sebe kao na osobu koja uvek zna šta trener želi od nje na terenu. Ako želi da budem spot-ap šuter, biću to. Ako želi da igram u tranziciji, radiću to. Ako želi da čuvam svih pet pozicija, pokušaću i to", rekao je Jović.

Mladi košarkaš svestan je da će mu biti potrebno vreme da se navikne na stil košarke u Americi.

"Mečevi u Evropi i ovde su zaista drugačiji. Ovde se igra u brzom tempu sa dosta šuteva. Znam da će biti teško, ali volim košarku. Ako imate strast prema igri, sve će biti dobro", zaključio je Jović.

Komentari (0)

Sport