Košarka

Mega iznenadila Zvezdu, treća utakmica odlučuje ko će u finale KLS

Komentari

Autor: Euronews

12/06/2022

-

13:36

Mega iznenadila Zvezdu, treća utakmica odlučuje ko će u finale KLS
Mega iznenadila Zvezdu, treća utakmica odlučuje ko će u finale KLS - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Mega je uspela da izjednači protiv Crvene zvezde u polufinalnoj seriji Košakaške lige Srbije. Pobedila je kao domaćin u drugoj utakmici rezultatom 77:70.

Odlučujuća, treća utakmica biće odigrana u utorak, u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Mega je uspela da izbori treću utakmicu, iako u jednom trenutku nije delovalo da će biti tako. Zvezda je u drugom susretu imala i 15 poena prednosti.

Za razliku od prvog susreta, Crvena zvezda u drugom imala je znatno teži zadatak protiv Mege, iako nije delovalo da će tako biti, makar posle prvog poluvremena.

Crveno-beli su krenuli "jako". Nakon početnog vođstva Mege na samom startu, Zvezda je preuzela inicijativu i stvorila osetnu prednost već u prvoj deonici. Tada je bilo i plus 14.

Mega je u drugom periodu igre uspela da smanji na osam zaostatka, ali Zvezda nije dozvolila više, imala je i plus 15, a na poluvreme otišla je sa 12 poena prednosti.

Treća četvrtina u potpunosti je pripala Megi. Domaćin je polako topio prednost i na kraju uspeo da preokrene i povede. Pred poslednju deonicu, ekipa Vlade Jovanovića imala je poen prednosti.

Poslednja, četvrta četvrtina donela je rezultatsku "kackalicu". Zvezda je uspela da dođe do plus 5, ali ne i više od toga jer je Mega igrala fantastično.

Mega je izborila neizvesnu završicu, koja joj je potpuno pripala, pa se dva minuta pred kraj "odlepila" i pobedila.

Samson Ružencev je predvodio Megu sa 23 poena, 18 je postigao Matej Rudan, 14 Aleksa Uskoković, a 12 Luka Cerovina.

Bolji od ostalih u timu Crvene zvezde sa 16, odnosno 15 poena bili su Luka Mitrović i Ognjen Dobrić.

Pobednik trećeg duela polufinalne serije igraće za titulu protiv FMP-a, koji je u finale prošao direktno pošto je Partizan odustao od takmičenja.

Komentari (0)

Sport