Košarka

Zvezda u finalu KLS, Mega bez šanse u trećoj utakmici

Komentari

Autor: Euronews

14/06/2022

-

20:02

Zvezda u finalu KLS, Mega bez šanse u trećoj utakmici
Zvezda u finalu KLS, Mega bez šanse u trećoj utakmici - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde prošli su u finale srpskog šampionata, zahvaljujući trijumfu nad Megom u trećoj utakmici polufinalne serije. Bilo je 88:66 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Nakon pomalo iznenađujućeg poraza od Mege u nedelju, Zvezda u odlučujućoj utakmici nije imala problema. Pobedila je lako i ubedljivo.

Sada joj sledi finalna serija, u kojoj će rival biti FMP. Klub iz Železnika je direktno prošao s obzirom na to da je Partizan odustao od učešća u KLS.

Najefikasniji u pobedi nad Megom bio je Nikola Kalinić sa 21 poenom, sve u prvom poluvremenu. Ostin Holins dodao je 17.

Zvezda je krenula jako od samog starta duela sa Megom. Stečena je prednost na početku, koja je rasla kako je tekla prva četvrtina, a na kraju te deonice bilo je maksimalnih plus 10.

Druga četvrtina bila je ključna. Mega je neko vreme uspela da drži korak za crveno-belima, koji su uspeli da se odlepe prvo na 15 razlike, potom i na 22. Na odmor su otišli sa plus 20.

Tada je posebno briljirao Nikola Kalinić, koji je dao 21 poen, uz osam od osam šut iz igre.

Ništa drugačije nije bilo ni u trećoj deonici, kada je Zvezda imala i 27 poena prednosti, a pred poslednji period imala je 23.

Nisu posustali košarkaši Crvene zvezde uprkos velikoj prednosti. U poslednjoj deonici imali su i plus 29, a na kraju su trijumfovali sa 22 razlike.

Komentari (0)

Sport