Košarka

Bord Evrolige doneo zvaničnu odluku: Partizan se vraća u elitno takmičenje

Komentari

Autor: Euronews

16/06/2022

-

13:33

Bord Evrolige doneo zvaničnu odluku: Partizan se vraća u elitno takmičenje
KK Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Odlučeno i sada je zvanično: KK Partizan će naredne sezone igrati u Evroligi i boriti se za trofej koji je 1992. osvojio u Istanbulu i tako postao jedini klub iz Srbije koji se okitio titulom prvaka Evrope. Pored toga, crno-beli su još tri puta bili blizu da se popunu na tron: na F4 u Ganu 1988, u Barseloni 1998. i u Parizu 2010. godine.


Partizan nije igrao Evroligu osam godina, a u četvrtak je na sastanku održanom u Barseloni od deoničara Evrolige, odnosno deset klubova suvlasnika lige, dobio specijalnu pozivnicu da, predvođen najtrofejnijim trenerom Evrope i samog takmičenja, Željkom Obradovićem, odmeri snage sa najboljim klubovima Starog kontinenta.

Ovu informaciju podelio je putem svog zvaničnog Twitter naloga predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović.

 

 

 

Prema nezvaničnim informacijama, sedam klubova je dalo glas za Partizan, Olimpija Milano i CSKA Moskva su bili protiv, a Makabi Tel Aviv i Panatinaikos uzdržani.

Srbija će, takođe posle osam godina, imati dva predstavnika u elitnom takmičenju – Crvenu zvezdu kao prvaka ABA lige i Partizan, koji je pravo nastupa stekao specijalnom pozivnicom, za koju je pored crno-belih aplicirala i Valensija, takođe učesnik Evrolige u novoj sezoni.

Komentari (0)

Sport