Košarka

Ubedljiva pobeda Zvezde u finalu KLS: FMP bez rešenja za crveno-bele

Komentari

Autor: Euronews

17/06/2022

-

20:39 >> 20:46

Ubedljiva pobeda Zvezde u finalu KLS: FMP bez rešenja za crveno-bele
Crvena zvezda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda povela je u finalu domaćeg prvenstva sa 1:0 u seriji posle ubedljive pobede nad FMP-om u dvorani Aleksandar Nikolić 110:71 (28:14, 29:11, 26:23, 31:19).

Izgleda da je 44 dana bez takmičarskog meča, ostavilo danak na ekipu iz Železnika, koja je poslednju službenu utakmicu odigrala još 4. maja protiv Budućnosti u drugom susretu preliminarne runde AdmiralBet ABA lige.

Zvezda je sa druge strane došla na megan FMP-u posle osvajanja regionalnog takmičenja i osim očigledno boljeg raspoloženja, pokazala je i znatno bolju igru protiv rivala.

Tim Nenada Stefanovića teško je izlazio na kraj sa crveno-belima. Naročito su ostali bez rešenja u drugoj četvrtini, kada su zbog agresivne igre Zvezde, rano ušli u bonus. Evroligaška postava Dejana Radonjića je umela to da iskoristi i na krilima Vajta i Mitrovića napravi 20:2 seriju (46-24), posle koje više nije bilo povratka za goste.

Zvezda je na poluvremenu vodila 53-29, da bi u jednom trenutku imala i čak 40 poena prednosti. Pored kvalitetnije igre na obe strane terena, ključ pobede domaćih košarkaša leži i u odličnoj realizaciji za dva poena (33/42), kao i većem broju skokova.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Kuzmić sa 17 poena, Dobrić je pomogao sa 14, Ivanović je dodao 13, dok se na drugoj strani istakao Tasić sa 19 poena.

Naredna utakmica se igra u Železniku od 20 časova, kada će crveno-beli imati prvu meč loptu za triplu-krunu, a direktan prenos sa tog susreta možete pratiti na TV Arena 1 Premium.

Komentari (0)

Sport