Košarka

Rekord Zvezde: 22. titula prvaka Srbije za crveno-bele

Komentari

Autor: Euronews

19/06/2022

-

21:57

Rekord Zvezde: 22. titula prvaka Srbije za crveno-bele
Rekord Zvezde: 22. titula prvaka Srbije za crveno-bele - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde nadigrali su FMP u Železniku 71:59 (15:9, 19:22, 25:14, 12:14) i tako osvojili sedmu uzastopnu titulu prvaka Srbije. Ujedno, to im je i 22. u istoriji po čemu su sada rekorderi.

Iako rezultat to ne govori, imali smo priliku da gledamo zaista neizvestan meč.

Od početka se videlo da se izabrnici Nebojše Setafnovića neće predati i da će pokušati da izbore majstoricu.

Ponovo je Zvezda bolje počela duel, ali ovoga puta FMP nije dozvolio ekipi Dejana Radonjića da se odlepi. Zaigrali su čvrstu odbranu i uspeli da svedu crveno-bele na samo 15 poena, ali su na drugoj stani postigli samo devet.

Tanjug/Tara Radovanovic

 

 

Druga deonica donela je sličnu igru, uspela je Zvezda da dođe do dvocifrene prednosti ali su u drugoj polovini ove četvrtine igrači FMP-a uspeli da istope prednost protivnika i smanje na samo tri razlike.

Na startu treće četvrtine FMP je nastavio sa agresivnom odbranom, nisu dozvoljavali Zvezdi lake poene, ali nisu uspeli ni da povedu. Međutim, uneli su nervozu u redove regionalnog šampiona što je rezultiralo da Mitrović, Kalinić i Radonjić zarade tehničke greške.

Tanjug/Tara Radovanovic

 

 

Ali uspela je Zvezda da se konsoliduje i ponovo se odlepi na dvocifrenu razliku.

U poslednjem kvartalu crveno-beli su rutinski priveli meč kraju. Pokušavao je FMP da se vrati u meč, ali je tim sa Malog Kalemegdana uspešno odbijao te napade.

Najefikasniji u redovima novog-starog šampiona Košrkaške lige Srbije bio je Ivanović sa 21 poenom, a pratili su ga Kalinić i Kuzmić sa 12, odnosno devet.

Na drugoj strani najviše se istakao Radonjić sa 14 poena.

Ovo je druga uzastopna tripl-kruna za Crvenu zvezdu, ponovo su osvojeni Kup Radivoja Koraća, AdmiralBet ABA liga i Košarkaška liga Srbije.

Komentari (0)

Sport