Košarka

Dokazali smo da je Zvezda najbolja: Nikola Kalinić sumirao napornu sezonu u kojoj su osvojena tri trofeja

Komentari

Autor: Tanjug

20/06/2022

-

10:30

Dokazali smo da je Zvezda najbolja: Nikola Kalinić sumirao napornu sezonu u kojoj su osvojena tri trofeja
Dokazali smo da je Zvezda najbolja: Nikola Kalinić sumirao napornu sezonu u kojoj su osvojena tri trofeja - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić izjavio je da su "crveno-beli" osvajanjem "triple krune" dokazali da su najbolji klub u Srbiji i regionu.

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su 22. rekordnu titulu prvaka Srbije. "Crveno-beli" su sinoć pobedili FMP 71:59 i stigli do 2:0 u finalnoj seriji.

"Lep je osećaj. Sezona je bila duga i naporna, igrali smo, pa je bila pauza. Imali smo ranije u sezoni i više utakmica, ali ne na ovakav način. Prelep je osećaj kada osvojiš 'triplu krunu'. Zato smo došli ovde, zato smo se okupili. Pokazali smo da smo najbolji klub u regionu i Srbiji", rekao je Kalinić.

Crvena zvezda je ove sezone osvojila regionalnu ABA ligu i Kup Radivoja Koraća.

"Ove dve utakmice nisu bile naše najteže. Stvar je prestiža, ali zasluženo smo osvojili trofeje", istakao je Kalinić.

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić najavio je da će Kalinić biti među kandidatima za predstojeće Evropsko prvenstvo.

"U kojem god sastavu da se sakupimo očekujem medalju. Ne mislim da će se išta razlikovati i ove godine. Tek smo završili sezonu, pa ćemo onda praviti planove", dodao je košarkaš Zvezde.

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić je naveo da je najbitnije da je klub ostvario ciljeve.

"Idemo na zasluženi odmor. Čestitam saigracima, trenerima, navijačima, svim ljudima u klubu, koji su dali doprinos da izguramo celu sezonu. Uspeli smo da zacrtamo sve ciljeve koje smo planirali uoči početka sezone", dodao je kapiten Crvene zvezde.

Lazić je sa Crvenom zvezdom osvojio 20 trofeja.

"Broj osvojenih trofeja je sjajan i impresivan. Tek za koju godinu ću biti svestan šta sam sve osvojio. 20 nije mali broj, ali ja verujem da će biti prilike da se broj osvojenih trofeja uveća", rekao je Lazić.
 

Komentari (0)

Sport