Košarka

Srpski košarkaši ciljaju pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Komentari

Autor: Euronews

25/06/2022

-

09:19

Srpski košarkaši ciljaju pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo
Srpski košarkaši ciljaju pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Muška košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u Beogradu, gde se sprema za predstojeće kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo.

Srpski košarkaši igraće protiv Letonije i Belgije.

Boban Marjanović, igrač iz NBA lige, izjavio je da se uželeo košarke.

"Uželeo sam se košarke, gledao sam da ostanem u formi, makar na treninzima gde sam sam i neko mi dodaje loptu. Srećan sam što ću imati priliku da igram 'pet na pet', izjavio je Marjanović.

Po njegovim rečima, cilj je pobeda u obe utakmice.

"Zato smo se i okupili. Neće nam biti lako u Letoniji. Bertans je tu, spreman je da šutne i sa pola terena, ne znam da li će igrati Porzingis. Ipak, mi ćemo da radimo naš deo posla, fokusirani smo na sebe", rekao je Marjanović novinarima.

Neizostavno pitanje bilo je i da prokomentariše "trejd" iz Dalasa u Hjuston.

"To je realnost našeg posla, meni je ovo treći u karijeri i baš mi je teško pao. Uživao sam u Dalasu, sjajno sam se družio sa Dončićem, proveli smo tri godine zajedno. I Dalas kao grad me je prihvatio, mogu slobodno da kažem da se u Dalasu osećam kao u rodnom Boljevcu, toliko mi je lepo. Možda je glupo porediti Boljevac i Dalas, ali prosto, tako se osećam", istakao je Marjanović i dodao da nije razmišljao o povratku u Evropu, iz jednostavnog razloga što nije očekivao ni "trejd".

Njegov saigrač iz reprezentacije, Filip Petrušev, takođe je istakao da jedva čeka utakmice.

"Uželeo sam se košarke, drugi deo sezone u Efesu uopšte nisam igrao i značiće mi da se vratim u takmičarski ritam", naveo je Petrušev.

"Očekivao sam da ću igrati više, tako je i krenula sezona, dobijao sam minute, mislim i koristio. Ali, ekipa nije pobeđivala, onda mi se smanjila minutaža, krenule su priče da ne doprinosim ekipi, a ne znam kako mogu da ne doprinesem kad ne igram".

Petrušev je naveo da će tokom letnje NBA lige nastupati za Filadelfiju, ali da još ne zna gde će nastaviti karijeru.

Kada su u pitanju mečevi Letonije i Belgije istakao je da očekuje teži meč protiv Letonaca.

"Nisam igrao prvu utakmicu, oni igraju brzo i šutiraju bolje za tri, nego za dva. Belgija? Izgubili smo od njih, ali gledamo prvo Letoniju, oni su teža ekipa i nadam se pobedi", poručio je Petrušev.

Komentari (0)

Sport