Košarka

Predstavljen Nikola Jović, Pet Rajli oduševjen srpskim košarkašem

Komentari

Autor: Euronews

27/06/2022

-

23:33

Predstavljen Nikola Jović, Pet Rajli oduševjen srpskim košarkašem
Predstavljen Nikola Jović, Pet Rajli oduševjen srpskim košarkašem - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Nikola Jović biće novi predstavnik Srbije u NBA ligi. Odabrao ga je Majami sa 27. pozicije na nedavnom draftu, a sada je i zvanično predstavljen kao igrač tima sa Floride.

 

 

Održana je zvanična konferencija za medije na kojoj su mu dres uručili trener Erik Spolstra i predsednik Pet Rajli.

"Sjajna noć za nas, sjajan pik. Posle dva dana svega, gledali smo snimke, stvarno smo uzbuđeni. Igraće u Letnjoj ligi, to je velika šansa za njega. Spolstra i ja smo pričali sa njim oko pola sata i ono što je najčešće od nas mogao da čuje jeste naporan rad. Svi mladi igrači znaju da moraju da rade", počeo je legendarni Rajli koji je osvajao NBA titule i kao igrač, trener i predsednik.

"Nikola mi je objašnjavao treninge kroz koje je prolazio, da su radili tri i po, četiri sata i to mi je sjajno. Nema toga toliko u ovoj ligi, ali razume šta znači reč rad. Čeka ga veliki rad na razvoju svega i on to zna, dug je to proces, igraće u Letnjoj ligi. Nećemo da ga opteretimo informacijama. Polako treba da uči. Letnja liga će pomoći i njemu i ostalim mladim igračima, onda će znati šta treba da rade u avgustu i septembru", dodao je Rajli.

Takođe nije krio zadovoljstvo veštinama koje srpski košarkaš poseduje.

"Sve njegove veeštine su sjajne. Kada pričate o kompletnom igraču, onda gledate šta su stvari koje možete da razvijete, neki znaju da driblaju, neki da šutiraju, neki znaju ovo ili ono, Nikola zna mnogo toga, posebno u napadu i zna da može da ih unapredi. Naučiće neke druge stvari i pomisliće 'Vau mogu i to da uradim'. Sa stvari odbrane će dosta da uči, ima tu mnogo tehnika, kako se igra odbrana jedan na jedan, u piku i slično. Njegov paket veština je sjajan, koliko daleko može da ide, zavisi od Nika. Jel mogu da te zovem Nik? Mogu. Super", završio je kroz smeh Rajli.

Komentari (0)

Sport