Košarka

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo: Košarkaši Srbije protiv Letonije u Rigi

Komentari

Autor: Euronews

30/06/2022

-

10:10

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo: Košarkaši Srbije protiv Letonije u Rigi
Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo: Košarkaši Srbije protiv Letonije u Rigi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Pred košarkaškom reprezentacijom Srbije ostala su još dva susreta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine, a prvi od njih na programu je od 18.00 časova protiv selekcije Letonije u Rigi.

Tim selektora Svetislava Pešića i večerašnji rival imaju po sedam osvojenih bodova u dosadašnje četiri utakmice, a prvi međusobni duel završen je trijumfom "orlova" 101:100.

To je izuzetno važno budući da se nakon odigranog susreta protiv Belgije u Nišu (3. jul) formira nova grupa u kojoj Srbiju očekuju dueli protiv Velike Britanije, Grčke i Turske, a u tu grupu se prenose sama bodovi iz utakmica protiv Letonije i Belgije.

Za sada, Srbija ima tu jednu pobedu nad Letonijom i poraz od Belgije (69:73), pa je maksimalan učinak iz narednih 80 minuta nešto što najbolji srpski košarkaši priželjkuju.

"Letonija nam je direktan protivnik u borbi za odlazak na Svetsko prvenstvo, a treba imati na umu da će ta selekcija biti najozbiljniji konkurent onog trenutka kada se ukrstimo sa Grčkom, Velikom Britanijom i Turskom. Zato i kažem d aova utakmica ne odlučuje mnogo, ali je izuzetno važna", kaže selektor Svetislav Pešić i nastavlja:

"Mi smo radili veoma dobro, igrači su pokazali ono što u ovom trenutku niko ne može da nam oduzme, a to je taj entuzijazam i želja da tamo izađemo kao ekipa koja će dati sve od sebe. To je i ono što ja od ove ekipe tražim. Ne pobedu, nego da svako da ono što najviše u ovom trenutku može za ekipu. To će po meni biti dovoljno da napravimo uslove kako bi sa puno samopouzdanja ušli u utakmicu i završili utakmicu".

Komentari (0)

Sport