Košarka

Pešić zna uzrok poraza od Letonije: Igrali smo dva različita poluvremena

Komentari

Autor: Euronews

30/06/2022

-

22:50

Pešić zna uzrok poraza od Letonije: Igrali smo dva različita poluvremena
Pešić zna uzrok poraza od Letonije: Igrali smo dva različita poluvremena - Copyright Košarkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić sumirao je utiske posle utakmice protiv Letonije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Orlovi" su posle izjednačenog prvog poluvremena odigrali jako lošu treću četvrtinu, koju su Letonci dobili 21:7. U nastavku utakmice "Orlovi" su pokušali da smanje deficit od osam poena, ali su na kraju izgubili rezultatom 66:59.

"Pre svega da čestitam Letoniji, posebno na drugom poluvremenu, igrali smo dva različta poluvremena. U prvom smo imali kontrolu. Radili smo sve šta smo želeli, jedini problem bio je ofanzivni skok rivala. U drugom delu smo počeli da igramo drugačiju košarku. Hteli smo da završimo meč odmah, bez strpljenja, discipline u napadu. Nismo igrali onako kako je bilo potrebno. Na kraju je to razlog poraza. Izgubili smo prvo ritam, pa onda i meč", rekao je selektor i dodao:

"Letonija ima talentovan tim, posebno sa spoljnih pozicija. Nismo uspeli da kontorlšemo njihovu igru unutra, fizički su bili bolji, ako to nedostaje onda koncentracija nije na potrebnom nivou. Napad nije bio na istom nivou kao u prvom poluvremenu".

Svetislav Pešić je nastavio izlaganje i detaljnije analizirao utakmicu.

"Imali smo 35 skokova, oni 41, razlika nije velika, ali je naša igra u reketu, posebno u trećoj deonici bila ispod potrebnog nivoa. Nije bilo kontrole skoka. Znali smo da su oni agresivni u unutrašnjim pozicijam, dobri u skoku, posebno u napadu. Letonija je jedan od timova koji zavisi od igrača na perimetru, znali smo da treba da kontrolišemo njihov šut za tri, pa da pratimo skok, ali to nije bilo na željenom nivou", zaključio je selektor Srbije.

Posle pet kvalifikacionih utakmica, Srbija ima tri pobede i dva poraza i u narednom kolu sastaće se Belgijom u Nišu 3. jula. Letonija ima učinak 4-1 i sledećem meču odmeriće snage sa Slovačkom, koja je na začelju grupe A bez pobede.

Komentari (0)

Sport