Košarka

Košarkaški trener Laso nije hteo da pauzira posle srčanog udara, pa je smenjen u Realu

Komentari

Autor: Euronews

05/07/2022

-

08:16

Košarkaški trener Laso nije hteo da pauzira posle srčanog udara, pa je smenjen u Realu
Košarkaški trener Laso nije hteo da pauzira posle srčanog udara, pa je smenjen u Realu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Pablo Laso nije više trener košparkaškog kluba Real Madrid. Posle 11 godina, 22 pehara i 33 finala, kraljevski klub je odlučio da otpusti trenera iako je osvojio ACB ligu iz zdravstvenih razloga.

Naime, početkom juna Laso je doživeo srčani udar, njegov pomoćnik Ćus Mateo je dovršio uspešno posao u plej-ofu. Real je predložio Lasu da se odmara do marta-aprila, da se potpuno oporavi a onda da se vidi može li da vodi tim jer ga ugovor sa klubom vezuje do juna 2023. godine.

 

 

Laso je odbio tu mogućnost iako ima lekarsku zabranu jer je smatrao da će do avgusta biti potpuno zdrav. Međutim, direktor Huan Pablo Sančez se striktno pridržavao uputstva kardiologa i doneta je odluka da se potraži novi trener. Real je izdao i saopštenje:

"Real Madrid je doneo odluku da ne zadrži Pabla Lasa kao trenera prvog tima isključivo iz razlog zdravstvene prirode. Posle srčanog udara koji je pretrpeo pre nekoliko nedelja, Real Madrid se konsultovao sa kardiolozima i svi su istakli da postoji rizik za njegovo zdravlje ukoliko nastavi sa radom. Minule sedmice klub je zamolio Lasa da prestane sa radom u prvom timu, ali poštujući ekonomske uslove ugovora, da bi se sagledalo kako će napredovati njegovo zdravstveno stanje tokom sezone i ponovo analizirala situaciju u martu ili aprilu. Klub smatra da bi sve osim donošenja ovakve odluke bilo neodgovorno. Prioritet je zdravlje Pabla Lasa, uz svo poštovanje prema njemu. Real Madrid razume da je ova odluka uznemirila trenera, ali ništa, pa čak ni Real Madrid, nije iznad nečijeg zdravlja. U ovom slučaju rizik je bio preveliki da bi ga zanemarili".

Španski mediji ističu da je Sančez jedva dočekao ovu situaciju jer je već dva puta želeo da smeni Lasa zato što postoji veliko neslaganje između njih. Lasa su čuvali trofeji, pa je Sančez iskoristio aktuelnu situaciju i dovešće novog trenera. "Marka" piše da je Andrea Trinkijeri prvi favorit.

Komentari (0)

Sport