Košarka

Nejt Volters zvanično u Panatinaikosu

Komentari

Autor: Tanjug

15/07/2022

-

12:07

Nejt Volters zvanično u Panatinaikosu
Nejt Volters - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Bivši košarkaš Crvene zvezde Nejt Volters pridružio se doskorašnjem treneru crveno-belih Dejanu Radonjiću u Panatinaikosu, zvanično je danas potvrdio tim iz Atine.

Volters i Radonjić osvojili su zajedno u sezoni za nama AdmiralBet ABA ligu i Kup Srbije sa Crvenom zvezdom, a Amerikanac nije igrao u mečevima plej-ofa Superlige i ekipa je bez njega osvojila šampionat Srbije.

"Panatinaikos je odličan tim sa velikom tradicijom. Jedva čekam da počnem da radim sa novim saigračima i trenerom", izjavio je Volters za oficijelni sajt Panatinaikosa.

 

 

Dejan Radonjić i Nejt Volters treći put će sarađivati u karijeri, a prvi put van Beograda.

Nejt Volters je prošle sezone u regionalnom takmičenju u proseku postizao 8,4 poena uz 3,5 skokova i 2,4 asistencije po meču, a najbolje partije pružao je u Evroligi, gde je beležio10,9 poena uz 3,6 asistencija i 2,6 skokova po utakmici.

Iskusni organizator igre pre dolaska u NBA ligu, nastupao je za univertizet Južne Dakote, u čijem je dresu postao prvi igrač u istoriji ovog koledža koji je postigao preko 2000 poena (2.353). Rekorde univerziteta drži i po broju asistencija (663), odnosno postignutih slobodnih bacanja (644).

Dobre partije u ranoj fazi karijere nisu mu pomogle da se bolje plasira na NBA draftu, gde je 2013. godine izabran od strane Milvokija kao 38. pik. Sa Baksima je proveo dve sezone pre nego što se oprobao u Pelikansima i Juti. Najveći deo karijere proveo je u inostranim angažmanima - Bešiktaš, Šalon, Žalgiris, Makabi, Uniks i Crvena zvezda.

Komentari (0)

Sport