Košarka

Kokoškov zadovoljan posle Atine: Borbenost, pristup, energija i motiv ne dolaze u pitanje

Komentari

Autor: Euronews

20/06/2021

-

21:43

Kokoškov zadovoljan posle Atine: Borbenost, pristup, energija i motiv ne dolaze u pitanje
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je tri pobede u isto toliko mečeva na Akropolis kupu u Atini. Redom su pred "orlovima" padali Portoriko, Meksiko i Grčka. Selektor Srbije Igor Kokoškov zadovoljan je viđenim.

"Čestitke momcima, njima idu zasluge uvek. Identitet ove grupe, uvek smo tako igrali, dugi niz godina. Borbenost, pristup, fizikalnost, profesionalizam i energija koja se nikada nije dovodila u pitanje. Večeras smo imali dosta izgubljenih lopti, nismo odgovorili na njihovu fizikalnost, čak 12 u prvom poluvremenu. Raduju asistencije, igramo nesebično. Igramo jedan za drugog. Dobra energije. Pričao je o tome i Saša Đorđević kao selektor. Momci su pravi. Ponosan sam sa tog aspekta".

Srbija je u kratkom vremenskom periodu odigrala tri meča, a selektor je posebno zadovoljan psihičkom pripremom ekipe.

"Odigrali smo tri utakmice u četiri dana, imali jedan kontakt trening. Oporavili smo igrače i fizički i mentalno, bili su u ovome što radimo. Psihička priprema je bila impresivna, zaboravili su na dugu sezonu. Taktički su dosta usvojili, apsorbovali, izgledali smo kao tim na ovom nivou", zaključio je Kokoškov.

"Orlove" sada očekuje prijateljski susret sa Meksikom, koji će biti poslednja provera pred kvalifikacije za Olimpijske igre.

Komentari (0)

Sport