Košarka

Zvanično: Filip Petrušev potpisao za Crvenu zvezdu

Komentari

Autor: Euronews

19/07/2022

-

19:46

Zvanično: Filip Petrušev potpisao za Crvenu zvezdu
Twitter/KK Crvena zvezda - Copyright Twitter/KK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentativac Srbije, Filip Petrušev, zvanično je postao novi košarkaš Crvene zvezde, potvrdio je klub.

Od kako se rastao sa Anadolu Efesom i postao slobodan igrač, govorilo se da bi mogao da obuče dres šampiona ABA lige, u kojoj je igrao još kao igrač Mege. Sada se vraća na mesto uspeha, a sa klubom sa Malog Kalemegdana potpisao je jednogodišnji ugovor.

Mladi centar je posle dve godine provedene na Gonzagi leta 2020. prešao u redove Mege. Zablistao je kao debitant u ABA ligi i prosečno beležio 23,7 poena uz 7,6 skokova. Bio je najbolji strelac takmičenja, a proglašen je i za najboljeg mladog igrača i MVP-a regionalnog prvenstva. Izašao je potom na NBA Draft, gde su ga kao 50. pika izabrali Filadelfija Seventisiksersi. Odmah je vraćen u Evropu na kaljenje, a angažman je pronašao u braniocu evropskog trona Efesu. Sa istanbulskim timom je krajem maja u Beogradu došao i do najsjajnijeg trofeja u klupskoj košarci na kontinentu. Posle rastanka sa Pivarima bio je član Filadelfijinog tima tokom nedavno okončane Letnje lige.

Petrušev je Zvezdino peto pojačanje ovog leta, posle Nemanje Nedovića, Hasana Martina, Džona Holanda i Dalibora Ilića.

Crvena zvezda je tako završila još jedan veliki posao. Klub su uz trenera Dejana Radonjića (Panatinaikos) napustili Amerikanci Ostin Holins (Makabi) i Nejt Volters (Panatinaikos), kao i Majk Cirbes, Dejan Davidovac (CSKA) i Nikola Kalinić (Barselona). Na mesto šefa struke postavljen je Vladimir Jovanović, a jedan od asistenata biće mu i doskorašnji prvotimac crveno-belih Marko Simonović.

Komentari (0)

Sport