Košarka

"Orlići" u polufinalu Evropskog prvenstva, Srbija bolja od Letonije u neizvesnoj završnici

Komentari

Autor: Euronews

22/07/2022

-

18:29

"Orlići" u polufinalu Evropskog prvenstva, Srbija bolja od Letonije u neizvesnoj završnici
"Orlići" u polufinalu Evropskog prvenstva, Srbija bolja od Letonije u neizvesnoj završnici - Copyright KSS

veličina teksta

Aa Aa

Muška U20 reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva B divizije u Tbilisiju, pošto je u četvrtfinalu savladala Letoniju 79:76. Tim Vladimira Jovanovića još jedna pobeda deli od povratka u „A” diviziju. Sledeći rival (sutra od 17 časova) biće Estonija koja je u četvrtfinalu pobedila Severnu Makedoniju 81:59

Iako dobrim delom meča nije delovalo da će tako biti, pitanje pobednika je rešeno u samom finišu. "Orllići" su sasvim dobro počeli, dosta dugo diktirali ritam, a polovinom poslednjeg perioda vodili su 65:59. Međutim, Letonija je ubrzo uzvratila i serijom 11:2 okrenula rezultat u svoju koristi – 67:70.

Petar Kovačević je polaganjem odbio taj nalet rivala, da bi ubrzo završio i na liniji penala. Oba je pogodio i Srbija je vratila prednost od pola koša razlike, na nešto malo manje od dva minuta pre kraja.

To je bio uvod u penal završnicu u kojoj je prvo Luka Paunović bio siguran, a onda pomenuti Kovačević koji je povisio na 77:73.

Kovačević je sa 26 poena (10/11 slobodna bacanja) bio najefikasniji u našem timu, po 13 su ubacili Mihailo Bošković i Aleksa Kovačević, a Mihailo Mušikić je dao 10.

Komentari (0)

Sport