Košarka

Pangos pred tužbom Moskovljana: Kanađanin jednostrano raskinuo ugovor sa CSKA

Komentari

Autor: Euronews

28/07/2022

-

17:22

Pangos pred tužbom Moskovljana: Kanađanin jednostrano raskinuo ugovor sa CSKA
Pangos - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Doskorašnji košarkaš CSKA iz Moskve Kevin Pangos (29) nalazi se pred tužbom ruskog kluba.

Kanađanin, koji se krajem februara obavezao na trogodišnju saradnju sa "armejcima", nedavno je potpisao ugovor na dve sezone sa Olimpijom iz Milana, što je naišlo na oštru osudu Moskovljana.

"Kevin Pangos je raskinuo ugovor sa CSKA Moskvom jednostrano i prihvatio je ponudu Olimpije Milano. Pangos je potpisao trogodišnji dogovor sa CSKA u februaru, ali se nije ni pojavio u Rusiji", naveo je CSKA u saopštenju i dodao:

"Klub razmatra mogućnost odlaska na sud kako bi dobio novac za otkup koji mu sleduje prema potpisanom ugovoru".

Prema navodima specijalizovanog košarkaškog portala "Jurohups", Olimpija ne planira da plati otkup za Pangosa, kao ni za Johanesa Fojtmana, takođe bivšeg igrača CSKA koji je prešao u Italiju. 

Kevin Pangos je nedavno dovođen u vezu i sa Partizanom, ali se iskusni plejmejker na kraju ipak odlučio za dres šampiona Italije.

Momak iz Ontarija počeo je evropsku karijeru u Grand Kanariji 2015. godine, da bi zatim privukao pažnju Žalgirisa, sa kojim je tokom dve sezone osvojio po dve titule i nacionalna Kupa. Usledili su transferi u Barselonu i Zenit, da bi prošle godine proveo neko vreme i u Klivlendu.

Komentari (0)

Sport