Košarka

Tomas Ertel propušta EP? Francuz pregovara sa ruskim klubom

Komentari

Autor: Euronews

02/08/2022

-

21:33

Tomas Ertel propušta EP? Francuz pregovara sa ruskim klubom
Tomas Ertel - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Francuski košarkaš Tomas Ertel mogao bi da propusti Evropsko prvenstvo zbog činjenice da se nalazi u pregovorima se Zenitom.

Košarkaški savez Francuske doneo je odluku da se ne omogući igračima nastup na predstojećem kontinentalnom šampionatu ukoliko nose dres ruskog ili beloruskog kluba, zbog ratnih sukoba na teritoriji Ukrajine.

Sankcije važe i za trenere i članove stručnih štabova, koji će zajedno sa košarkašima morati da potpišu izjavu u kojoj će se obavezati da neće ulaziti u pregovore sa timovima iz pomenute dve države dok se rat ne okonča.

Doskorašnji član Real Madrida Tomas Ertel, koji je zbog nediscipline napustio redove španskog velikana istakao je da je potpisao izjavu, ali i dodao da ipak postoji interesovanje iz Rusije:

"Moj agent je u kontaktu sa klubovima, ruskim klubovima ako baš želite da znate. Postoji i drugi koji igraju u Evroligi i Španiji. Videćemo šta donosi budućnost", rekao je Ertel čime je ugrozio svoj status u reprezentaciji.

Jedan od najpoznatijih igrača iz reprezentacije Francuske Evan Furnije nije saglasan sa odlukom tamošnjeg Saveza.

"Nisam pristalica ovakvih stvari, ako ćemo iskreno. Potpisao sam za dobro tima. Postoji mnogo konflikta širom sveta i ako bismo morali ovo da primenimo na svaki od njih onda nigde ne bismo igrali", rekao je član Njujork Niksa".

Francuska se nalazi u grupi B sa Nemačkom, Mađarskom, Slovenijom, BiH i Litvanijom.

Evropsko prvenstvo na programu je od 1. do 18. septembra. Titulu brani Slovenija, kojoj mnogi predviđaju odbranu trona.

Komentari (0)

Sport