Košarka

Jokić stigao na pripreme Srbije: Ovo mi mnogo znači, hoćemo da se kvalifikujemo na SP

Komentari

Autor: Euronews

03/08/2022

-

13:01 >> 13:36

Jokić stigao na pripreme Srbije: Ovo mi mnogo znači, hoćemo da se kvalifikujemo na SP
Tanjug/AP/Jeff Chiu - Copyright Tanjug/AP/Jeff Chiu

veličina teksta

Aa Aa

Srpski košarkaš Nikola Jokić priključio se saigračima iz reprezentacije pred početak priprema za nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i za šampionat Evrope.

Dvostruki MVP NBA lige neće moći da igra mečeve za Mundobasket, ali se obratio novinarima Sportskom centru FS S u Staroj Pazovi i istakao koliko mu znače utakmice u nacionalnom dresu.

"Atmosfera je sjajna kao i svaki put, još je sve na nekom individualnom i laganom nivou, svi znamo zašto. Naš je fokus da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo, da nastavimo kontinuitet igranja na velikim takmičenjima i ono što su nam stariji ostavili. Neće biti lako, sve ekipe su spremne i dolaze sa ciljem da osvoje takmičenje, a mi trebamo da idemo dan po dan, pa kada dođu kvalifikacije da budemo spremni", rekao je Jokić i dodao:

"Znači puno što sam ovde, pričao sam sa familijom, totalno je drugačiji osećaj kada igraš za reprezentaciju, drugačije sam se osećao kada sam dolazio ovde, nego kada idem u Denver", rekao je Nikola Jokić

 

 

Na prvi trening se nisu odazvali samo Aleksej Pokuševski i Nikola Jović, koji se nalaze u SAD-u.

U nacionalnom timu će osim njih dvojice i Jokića biti i Vasilije Micić, Miloš Teodosić, Aleksa Avramović, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Ognjen Jaramaz, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Dejan Davidovac, Nemanja Bjelica, Alen Smailagić, Filip Petrušev, Boriša Simanić, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Milutinov, Balša Koprivica, Dušan Ristić.

Srbija će 25. i 28. avgusta odigrati utakmice u okviru kvalifikacija za Mundobasket protiv Grčke u Beogradu, odnosno Turske u Istanbulu.

Evropsko prvenstvo je na programu od 1. do 18. septembra. 

.

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Komentari (0)

Sport