Košarka

Pešić o Teodosiću: Teo nije igrač za klupu, nikog nisam precrtao, lepo smo se rastali

Komentari

Autor: Euronews

15/08/2022

-

13:49

Pešić o Teodosiću: Teo nije igrač za klupu, nikog nisam precrtao, lepo smo se rastali
Pešić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić na današnjoj pres konferenciji objasnio je zašto se odlučio da iz selekcije izostavi Miloša Teodosića.

Ta odluka od pre sedam dana izazvala je pok u košarkaškoj javnosti, a zatim i brojne reakcije, nagađanja.

"Vidim da ste se dobro naoružali", pred početaak se Pešić obratio novinarima.

Prvo pitanje bilo je vezano, naravno, za Teodosića. Usledilo je objašnjenje.

"Tokom priprema morali smo da odnosimo i odluke koje se tiču selekcije tima. To se obično radi u pripremnom periodu, to smo i mi uradili, ništa se ne dešava slučajno. Fizička spremnost, mentalna sopremnost i konkurencija poslužilo nam je da vidimo koje ćemo igrače izabrati. Kada smo skupa da vidimo gde smo. U sportu se moraju donositi odluke, postoje zakonitosti kojih se mi pridržavamo i one donose različite komentare. Meni se prvi put dešava u karijeri da nisam stigao da informišem ekipu, a već su mediji objavili da je Teodosić precrtan i odstranjen iz ekipe. Pogrešno ste informisani", uz duži uvod je rekao Pešić.

A zatim nastavio.

"Zvali su me vaše kolege, nije mi padalo na pamet da se javljam jer sam selektor. Moj prvi posao je da treniram selekciju i obezbedim miran rad. Odluka je bila zajednička, predsendik, direktor i ja nismo imali potrebu da obrazlažemo odluku. Naš posao je da je ekipa informisana, doduše malo kasnije od javanosti, i znaju tačmo šta je trener mislio".

Sa Teodosićem je razgovarao dugo.

"Sa Teodosićem je obavljen dosta dobar razgovor, odluka nije bila laka. Ne samo za reprezentaciju, već za svakog igrača nije laka odluka. Možda je on bio malo iznenađen, ali to je deo života, sporta. Rekao sam mu da ne mogu ponuditi status i mesto u selekciji, jer ima igrača koji mogu više da daju. Bilo je dileme da li donosimo odluke preko kolena. Bilo je mnogo razgovora o njemu. On je vrhunski igrač, mnogo je uradio za srpsku košarku, ali nije on da bude bek-ap igrač. On nije bio nikad igrač za klupu, a imam mlađe igrače . Ekipa se ne sastavlja samo od najboljih igrača, ne sastavlja se samo od centara. Ja sam prihvatio način na koji je to prihvatio. Ta tema je završena, niko nije precrtan, niko odstranjen", rekao je Pešić.

Šta je tačno rekao Teodosiću, selektor Srbije nije želeo da iznosi u javnost.

"Nema laži, ništa ne skrivam. Sve što je rečeno Teu preneto je igračima. Preneo sam i vama", još jednom je ponovio Pešić.

Komentari (0)

Sport