Košarka

Kralj ostaje u Los Anđelesu: Džejms produžio ugovor sa Lejkersima

Komentari

Autor: Euronews

17/08/2022

-

21:38

Kralj ostaje u Los Anđelesu: Džejms produžio ugovor sa Lejkersima
Kralj ostaje u Los Anđelesu: Džejms produžio ugovor sa Lejkersima - Copyright AP Photo/Carlos Osorio

veličina teksta

Aa Aa

Američki košarkaš, Lebron Džejms, produžio je ugovor sa Los Anđeles Lejkersima na još dve godine, a za taj perod zaradiće 97 miliona dolara.

To znači da će ostati "jezeraš" do sezone 2024/25.

Kako prenosi novinar Adrijan Vojnarovski, visina igovora može da se poveća na 111 miliona, ukoliko se NBA seleri kep poveća 2023. godine.

Džejms je u Lejkerse stigao 2018. godine, prve sezone imao je problema sa povredom, a zatim je ekipa trejdovala mlade igrače za Entonija Dejvisa sa kojim je lebrn Los Anđelesu 2020. doneo 17. titulu šampiona NBA lige.

Pre Lejkersa, nastupao je za Klivlend u dva navrata, uspešniji je bio u drugom mandatu kada je timu iz Ohaja doneo titulu 2016. godine nakon što su Golden stejt Vorijorsi poveli sa 3-1 u seriji. Pre Kavalirsa, niko u istoriju nije uspeo da preokrene ovaj rezultat.

Igrao je "Kralj" i za Majami sa kojima je osvojio dva uzastopna prstena, 2012. i 2013. godine.

Takođe, u svojoj karijeri je četiri puta bio proglašen za MVP-ja lige, čak 18 puta je izabran za Ol-star utakmicu, 13 sezona je završio u najboljoj petorci lige, a pet puta se našao u najboljem defanzivnom timu.

Što se plej-ofa tiče, rekorder je u maltene svim kategorijama, dok bi naredne sezone trebalo da prestigne Karim Abdul-Džabara po broju postignutih poena u regularnom delu sezone.

Komentari (0)

Sport