Košarka

Trej Jang vodio Hokse do pobede: Atlanta savladala Milovki

Komentari

Autor: Euronews

24/06/2021

-

08:24

Trej Jang vodio Hokse do pobede: Atlanta savladala Milovki
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Atlante savladali su ekipu Milvokija sa 116:113 (25:28, 29:31, 34:26, 28:28), u prvoj utakmici finalne serije.

Iako su imali prednost domaćeg terena, Baksi nisu uspeli da izbegnu poraz. Prve dve četvrtine pripale su košarkašima Milvokija, a najzaslužniji za to bio je Janis Antetokumpo, koji je do kraja utakmice uspeo da postigne 34 poena i bude najefikasniji u svojoj ekipi.

 

 

Međutim, Hoksi su u svojim redovima imali neverovatno raspoloženog Trej Janga, koji je skoro sam nosio svoj tim do pobede. Neverovatni Trej je bio ubedljivo najbolji pojedinac na meču, postigavši 48 poena, 11 asistencija i sedam skokova. Tako je posao drugi najmlađi igrač u istoriji koji je postigao preko 45 poena, prvi je i dalje Luka Dončić.

Bogdan Bogdanović je na terenu proveo 28 minuta, ali nije imao baš najbolje veče, s obzirom na o da je postigao samo četiri poena uz tri skoka i dve asistencije.

Narednu utakmicu ova dva tima odigraće 26. juna, takođe na terenu Milvokija. Nakon toga mečevi 28. i 30. juna će se igrati na terenu Atlante, koja trenutno vodi sa 1:0 u seriji.

Komentari (0)

Sport