Košarka

Guduriću mnogo značila poseta Đokovića: Bili smo kao deca pred njim

Komentari

Autor: Euronews

30/08/2022

-

14:12

Guduriću mnogo značila poseta Đokovića: Bili smo kao deca pred njim
Guduriću mnogo značila poseta Đokovića: Bili smo kao deca pred njim - Copyright Košarkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u septembru Evropsko prvenstvo, a kao uvertiru za to imala je kvalifikacije za svetski šampionat.

Utakmice sa Grčkom u Beogradu i Turskom u Istanbulu gledao je i najbolji srpski teniser Novak Đoković.

Đoković je posetio srpske košarkaške reprezentativce u hotelu, gde su se dugo družili.

"Bio je Nole, zadržali smo ga sat i po, dva u hotelu. Bilo je mnogo pitanja, svi smo bili kao deca, vezano za tenis, košarku, oporavak, kako se priprema za mečeve, od koga je dobijao najbolje savete... Siguran sam da je svima to mnogo značilo i pomoglo što je bio sa nama", rekao je reprezentativac Marko Gudurić novinarima.

Lider u timu je dvostruki uzastopni MVP NBA lige Nikola Jokić.

"Svi znaju da je Nikola lider, svima je to jasno. Tu je pored njega i Vasa. Kalina isto neverovatno znači ekipi. Da ne idemo dalje...", rekao je Gudurić.

"Sa Nikolom je sjajno igrati, prelagano. Toliko talenta, osećaja za igru. Sve nas čini mnogo boljima. Trudim se da uživam svaki trenutak kada sam u ekipi sa njim".

Kada je reč o očekivanjima, Gudurić je istakao da su ona uvek "najveća".

Pohvalio je atmosferu u srpskom taboru.

"Sjajno se slažemo. Igrači znaju svoje uloge, žrtvujemo se jedan za drugom. Znamo ko su lideri ekipe, svako zna šta mu je posao. To mnogo znači. Sve je za sada kako treba", kazao je Gudurić.

Košarkaš Fenerbahčea je naveo da je pred duel sa Grčkom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo imao samo tri treninga sa ekipom.

"Svaki trening mnogo znači, osećam se sve bolje. Vraća mi se osećaj za igru. Igram korak po korak, dižem formu i nadam se najboljem".

Komentari (0)

Sport