Košarka

Pešić odredio sastav za Eurobasket: Bez Bjelice, Jokić i Micić predvode Srbiju

Komentari

Autor: Euronews

31/08/2022

-

19:48

Pešić odredio sastav za Eurobasket: Bez Bjelice, Jokić i Micić predvode Srbiju
Pešić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, saopštio je danas na kojih 12 igrača računa na predstojećem Evropskom prvenstvu koje je na programu od prvog do 18. septembra.

Srbija će nastupati u Pragu, gde će u grupnoj fazi odmeriti snage sa domaćinom Češkom, Holandijom, Izrealom, Finskom i Poljskom.

Na spisku se nalaze: Vasilje Micić, Ognjen Jaramaz, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Jokić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Dejan Davidovac i Dušan Ristić.

Nemanja Bjelica  zbog povrede ipak neće biti na raspolaganju popularnom "Kariju", dok su iz selekcije su izostali i Filip Petrušev, Boriša Simanić i Ognjen Dobrić.

"Nemanja Bjelica se nakon povrede lista desne noge nije u potpunosti vratio u trenažni proces i trenutno nije u mogućnosti da u tako kratkom vremenskom periodu do početka Evropskog prvenstva dostigne nivo fizičke spreme kakav je potreban za jedno toliko zahtevno takmičenje", izjavio je doktor Dragan Radovanović.

Povredu u prethodnom periodu imao je i Nemanja Nedović, koji će biti u timu. Radovanović je naveo da se Nedović u potpunosti oporavio od povrede koje je dobio u utakmici sa Slovenijom i da trenira punim intenzitetom.

Nikola Milutinov se tokom poslednja dva dana nalazi pod virozom, zbog čega mu je preporučena pošteda od napora u trajanju od nekoliko dana, ali njegovo učešće na Evrobasketu se ne dovodi u pitanje, kazao je doktor Radovanović.

Prvi meč "orlovi" igraju u petak od 21 čas protiv selekcije Holandije.

Grupna faza traje do osmog septembra, kada će se ekipe koje izbore plasman u osminu finala preseliti u Berlin gde će se odigrati završnica turnira. 

Komentari (0)

Sport