Košarka

Svetislav Pešić: Trebala nam je ovakva utakmica, zadovoljan sam pristupom igrača

Komentari

Autor: Euronews

03/09/2022

-

20:36 >> 00:22

Svetislav Pešić: Trebala nam je ovakva utakmica, zadovoljan sam pristupom igrača
Svetislav Pešić: Trebala nam je ovakva utakmica, zadovoljan sam pristupom igrača - Copyright Košarkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu na Evropskom prvenstvu. Posle trijumfa nad Holandijom, savladan je jedan od domaćina takmičenja, Češka i to rezultatom 81:68.

"Orlovi" su tokom čitave utakmice vodili glavnu priču na terenu, uz periode oscilijacija tokom drugog poluvremena, međutim na kraju je kvalitet i veći broj raspoloženih košarkaša doneo prevagu, što je posebno obradovalo selektora Svetislava Pešića.

"Kao i u svim drugim utakmicama, zadovoljni smo pristupom igrača, nemamo s tim problema. Pokazali smo, naročito u drugoj deonici, kako volimo da igramo odbranu. U trećem periodu smo očekivali da će Česi pokazati svoj ponos, što su oni i dokazali snažnom odbranom" rekao je Pešić i dodao:

"Mi smo tada izgubili organizaciju igre, ali... Ono što sam rekao o mom timu, da ponovim: za nas je važno da se popravljamo kao ekipa, a da i taktički, i što se timske hemije, budemo sve bolji kako turnir odmiče. A turnir je dug. Možda nam je baš trebala ovakva utakmica. Spremni smo da učimo iz ovoga. I iz sledeće utakmice. Mi nemamo to što narod u Srbiji od nas očekuje, taj stav "da moramo da pobeđujemo sa 20 razlike", ne, nama je prosto bitno da vidimo kako je moguće da unapređujemo našu igru na ovom turniru i učimo stvari o taktici i drugim detaljima", zaključio je selektor.

Srbija će naredni meč odigrati u ponedeljak, 5. septembra od 21 sat protiv Finske, koja poput Poljske ima učinak 1:1.

Izrael ima jednu pobedu i večeras će odmeriti snage sa Holandijom, dok Češka ima dva poraza.

Komentari (0)

Sport