Košarka

Drugi poraz BiH na EP: Pobeda Francuza, kobna poslednja četvrtina

Komentari

Autor: Euronews

06/09/2022

-

16:51 >> 16:56

Drugi poraz BiH na EP: Pobeda Francuza, kobna poslednja četvrtina
Drugi poraz BiH na EP: Pobeda Francuza, kobna poslednja četvrtina - Copyright Tanjug / Marius Becker/dpa via AP

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Francuske pobedila je Bosnu i Hercegovinu 81:68 (19:19, 25:15, 8:16, 29:18) u četvrtom kolu grupe B Evropskog prvenstva.

Selekcija Adisa Bećiragića je nakon izjednačene prve četvrtine, klonula u drugoj deonici. Slab skok i loši procenti šuta za tri, ostavili su danak, što su Francuzi iskoristili i stekli 10 poena prednosti na poluvremenu - 44:34.

Bosna je pokazala nešto bolju sliku na terenu u trećoj četvrtini, kada je na krilima Atića i Halilovića prišla "trikolorima" na 52:50 na ulasku u odlučujuću deonicu.

Međutim, u poslednjih 10 minuta Francuzi su ponovo zagospodarili terenom, proradili su Furnije, Jabuzele i Gober, a Bosna je na kraju upisala drugi poraz na takmičenju.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Jabuzele sa 15 poena, po jedan manje zabeležili su Furnije i Ertel, dok je 11 upisao Gober. U BiH su po 14 poena postigli Halilović, Musa i Nurkić.

Francuska je sada prva na tabeli sa učinkom 3-1, ispred neporažene Nemačke (3:0), koja će večeras igrati protiv Slovenije. 

Bosna je treća sa skorom 2:2, dok Litvanija i Mađarska dele poslednje mesto sa po tri poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport